ALMANYA'nın büyük kentlerinde yüzde 22'ye ulaşan yoksulluk oranının kırsal kesimde yaşayanlarda yüzde 14 olduğu açıklandı.
Almanya'da alım gücü doğu ile batı eyaletlerinin yanı sıra köylüler ile kentliler arasında da büyük farklılıklar gösteriyor. Köln'deki Alman Ekonomi Enstitüsü'nün (DIW) 'Bölgesel Yoksulluk Karşılaştırması' adı verilen araştırmasına göre kırsal kesimde oturanlar arasındaki yoksulluk oranı yüzde 14 iken, kentlerde bu oran yüzde 22'ye çıkıyor. Büyük kentlerden Köln yüzde 24.6'lık oranla yoksulluk sıralamasında başı çekerken, bu kenti yüzde 25.5 ile Dortmund, yüzde 24.5 ile Berlin izliyor. Ülkenin en yoksul eyaletleri ise yüzde 20,7 ile Mecklenburg Vorpommern ve yüzde 22,4 ile Bremen. Maddi durumu en iyi olan eyaletler yüzde 12.5 yoksulluk oranıyla Bavyera ve 12.7 ile Baden Würtemberg.
870 EURO'DAN AZ KAZANANIN ALIM GÜCÜ ZAYIF
Fakirlikle mücadele için işsizliğin azaltılması, daha çok çocuk yuvası ve göçmen çocuklar için Almanca öğretiminin teşvik edilmesini öneren DIW araştırma raporu, eline aylık 870 Euro'dan az para geçen ve yalnız yaşayan kişileri 'Alım yoksulu' olarak kabul ediyor. DIW'in raporunda ayrıca, asgari ücretin 8.50 Euro'ya yükseltilmesi de eleştiriliyor.