Hakan AYTAŞ- Ahmet YILDIRIM- Temel ELCİVAN- KÖLN/ - Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde hızı saatte 150 kilometreyi bulan fırtına hayatı felç etti. Gündüz sıcaklığın 32 dereceye kadar yükseldiği eyalette akşam saatlerinde, şiddetli fırtına ve ardından yağış başladı. Polis ve itfaiyeden bilgiye göre, Köln'ün Flittard semtinde, bisikletiyle yolda giderken üzerine ağaç parçası düşen bir kişi yaşamını yitirdi. Düsseldorf’ta kasırga ve yağmurdan kaçmak için bahçe evine saklanan grubun üzerine devrilen ağaç nedeniyle üç kişi hayatını kaybederken, iki kişi ise ağır yaralandı. Krefeld’de ise kopan elektrik hattı üzerine düşen bir kişi ile Essen'de yollara düşen ağaç dallarını toplarken kalp krizi geçiren bir kişi hayatını kaybetti.

5 BİN GÖREVLİ SEFERBER OLDU

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nin büyük bölümünü etkisi altına alan kötü hava koşulları nedeniyle bir çok evin kilerini su bastı. 15-20 dakika içerisinde metrekareye düşen yağış miktarı 40 kilogramı buldu. Kırılan ağaç dalları, kökünden sökülen ağaçlar ve su baskınları nedeniyle itfaiye yoğun mesai harcadı. Yaklaşık 5 bin polis, itfaiye ve sağlık çalışanı seferber oldu. Yardım çağrılarına yetişmeyen görevliler halktan küçük ağaç dallarını kendilerinin temizlemesini istediler. Tren, tramvay ve otobüs seferleri aksadı. Düsseldorf Havaalanı ise, 21.00- 22.00 saatleri arasında hava trafiğine kapatıldı. KRV'nin Warstein kentinde ceviz büyüklüğünde dolu yağarken, Erkelenz kentinde yıldırım düşen bir evde yangın çıktı. Brilon'da ise, şiddetli yağmur nedeniyle yollar su altında kaldı. Yetkililer hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü açıkladılar. Hâlâ bir çok kentte trafik normale dönmedi.



Ayrıca Köln'de Keup Caddesi'nin ırkçı NSU örgütü tarafından bombalanmasının 10. yılı nedeniyle yapılan etkinlikte Zülfü Livaneli konseri iptal edildi.