ALMANYA’da, en ucuz akaryakıtın akşam saatlerinde alınabildiği belirtildi.
Almanya'da gün içerisinde inişli-çıkışlı grafik çizen akaryakıt fiyatlarının sürekli değişiklik gösterdiği belirtildi. Almanya’da 2013 yılında kurulan Akaryakıt Piyasası'nda Şeffaflığı Sağlama Birimi de akaryakıt fiyatlarındaki bu dalgalanmaların önüne geçemedi. Sözkonusu birime iletilen bir yıllık verilere göre, Almanya’da akaryakıt fiyatları akşam saatlerinde günün en ucuz seviyesine geriliyor.
Almanya genelindeki 14 bin benzin istasyonu geçen Eylül ayından bu yana Super E5, Super E10 ve Dizel fiyatlarındaki her değişikliği Akaryakıt Piyasasında Şeffaflığı Sağlama Birimi’ne anında iletiyor. Federal Kartel Ofisi’nin Akaryakıt Piyasasında Şeffaflığı Sağlama Birimi tarafından gönderilen veriler ışığında yaptığı değerlendirmeye göre, Almanya’da akaryakıt fiyatları saat 20.00'ye doğru en düşük düzeye geriliyor. Bu saatten sonra fiyatlar litre başına ortalama 9 cent artıyor.
KIYASLAYAN KARLI ÇIKIYOR
Örnek olarak Köln’de 120, Leipzig’de ise 62 benzin istasyonunun Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarındaki fiyat dalgalanmalarını inceleyen birime göre, en ucuz ile en pahalı benzin istasyonu arasındaki fiyat farkı 20 cent’i bulabiliyor.
Aynı sonuçların Almanya’nın diğer kentleri için de geçerli olduğunu belirten Federal Kartel Ofisi, bu nedenle ucuz akaryakıt almak isteyenlere, benzin istasyonları arasında kıyaslama yapmaları ve akşam saatlerinde depolarını doldurmaları önerisinde  bulunuyor.