ALMANYA'nın Köln kentinde iftar veren BİG Parti Genel Başkanı Haluk Yıldız, Gazze'ye yapılan askeri operasyonu kınadı. Sivil halka yapılan vahşi saldırıyı yapanları da lanetlediklerini anlatan Yıldız, "Dinimizin gereğince elimizle bir şey yapamasak da kalbimizle hoşnutsuzluğumuzu bildiriyoruz" dedi.
Genel Başkan Haluk Yıldız, İsrail’in yaptığı hamle insanlıktan çıkmış vahşice akıl ve mantıkla izah edilemeyecek ölçüye ulaştığını ifade ederken şöyle konuştu:
"300 civarı sivilin ölmesi ve 3 bine yakın yaralıya rağmen Almanya'nın resmi ağzından İsrail'in kendini koruma hakkı var denmesini anlamış değiliz. Ayrıca ABD ve İngiltere'nin İsrail'i desteklemesi bizleri üzdü. Bu saldırıdan sadece Filistinliler zarar görüyor. 60 yıldır devam eden bu zulme Müslümanlar birlik olup dur deme cesaretini gösteremedi."
Haluk Yıldız konuşmasında ayrıca BİG partinin çalışmaları hakkında da bilgi verdi.  BİG Parti'nin kuruluşunun 4. yılında Tuna restoranda düzenlenen iftara STK temsilcileri, üniversite dernekleri gibi çok sayıda kişi katıldı.