ALMANYA eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Hannover Savcılığı tarafından 'Çıkar sağlama' suçlamasıyla hakkında açılan davadan beraat etmesi ardından dava süresince yaşadıklarını kaleme aldığı “En tepeden en aşağıya” adlı kitabının tanıtımında istifasının yanlış olduğunu söylemesine rağmen yapılan araştırma Almanlar'ın aynı düşüncede olmadığını ortaya çıktı.
Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada "Bugün Cumhurbaşkanlığı makamında benim oturmam en doğrusu olurdu" derken Almanlar'ın 3'te 2'si kendisi gibi düşünmediğini söyledi. 
Forsa Araştırma Şirketi tarafından Stern Dergisi için yapılan araştırmaya göre, Almanlar'ın yüzde 67’si Wulff’un istifasını doğru buldu. Wulff’a destek vererek istifasını yanlış bulanların oranı ise yüzde 22 düzeyinde. Almanlar'ın büyük bölümünün Wulff gibi düşünmemesi, aklanmasına rağmen Almanlar'ın buna itibar etmediği olarak değerlendirildi.
Kısa süre önce yapılan bir başka araştırmada da halkın büyük çoğunluğu, aklanmasına rağmen Wulff’un herhangi bir kamu görevinde bulunmaması gerektiği yönünde görüş ortaya koymuştu.