ASKERLİĞİNİ Alman Ordusu’nda yapan aşırı İslamcılar'ın, Suriye ve Irak’ta IŞİD saflarında savaştığı belirtildi. Almanya Askeri İstihbarat Birimi MAD’a göre, bugüne kadar 20 eski asker IŞİD saflarına katıldı.
Aşırı İslamcı grupların Alman Ordusu içerisinde problem yaratmaya başladığına dikkati çeken Alman Askeri İstihbaratı’nın aşırı İslamcılara karşı alarm durumunda olduğu belirtiliyor. Stern Dergisi’nde yer alan habere göre, son olarak askerliğini orduda başçavuş olarak yapan bir kişi IŞİD saflarına katılma teşebbüsünde bulundu. Söz konusu kişinin aşırı İslamcı tavırları nedeniyle ordudan atıldığı ve MAD tarafından izlendiğini kaydeden dergi, güvenlik birimlerinin bu kişinin IŞİD’e katılımını önlediğini duyurdu.
ALMANYA’DAN GİDEN 5 CİHATÇI İNTİHAR EYLEMİ YAPTI
Focus Dergisi’nde yer alan bir haberde ise, Almanya’dan IŞİD saflarına katıldığı bugüne kadar tespit edilen 400 dolayında militan bulunuyor. İstihbarat birimlerine dayandırılan bilgilere göre, tespit edilemeyenler de dikkate alınırsa, sayının artması söz konusu. Avrupa ülkelerinden giden militanların daha radikal olduğuna dikkati çeken istihbarat yetkililerine göre, Irak ve Suriye’de Almanya’dan giden 5 cihatçı intihar eylemi gerçekleştirdi.