ALMANYA'da Federal Dil Dairesi'ndeki Türkçe kursunu tamamlayan Alman diplomat, polis ve subaylar, Türkiye'deki görevlerine gidecek. Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, bu personele rezidansta akşam yemeği verdi. Almanya, yurtdışında görevlendirdiği diplomat, polis ve subaylara gidecekleri ülkelerin dilleri ve kültürleri konusunda kurs veriyor. Köln'deki Federal Dil Dairesi'nde verilen dil kursunun süresi 6 ile 18 ay arasında değişiyor. Toplam 54 farklı dilin öğretildiği kursun amacı diplomat, polis ve subayların görev yaptıkları ülkelerde günlük yaşamlarını kolaylaştırmak. Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Türkçe kursunu tamamlayan ve Türkiye'de göreve başlayacak personele rezidansta akşam yemeği verdi.
GÜZEL TOPRAKLARA GİDİYORSUNUZ
Başkonsolos Engin şunları söyledi:
"Sizleri Türkiye'ye gitmeden önce aramızda görmek bizi memnun etti. Çok eski medeniyetlere beşiklik etmiş, bir çok imparatorluğu kalbinden çıkarmış güzel topraklara gidiyorsunuz. Umarım orada ailelerinizle birlikte çok güzel günler geçireceksiniz. Türkçe öğrenmek için de orada zamanınız olacağını Türkiye'yi daha yakından tanıyacağınızı ümit ediyorum. Anadolu'yu gezmenizi, Türk halkıyla iç içe girmenizi arzu ederim."
İLK BAŞTA ZORLANIYORLAR
Kendisini Türkçe tanıtan Frank Weise, "Çok teşekkür ediyoruz. Adım Frank, soyadım Weise. Gelecek ay Ankara'ya gideceğim ve silahlanma ataşesi olacağım" dedi. Kursun Öğretmeni Gülbin Çangatin ise, "Türkçe farklı bir lisan ve kursiyerler başta zorlanıyorlar. Diğer yandan şoku atlattıktan sonra Türkçe'nin Latin alfabeli olması durumu kolaylaştırıyor. Daha rahat öğrenebiliyorlar. Ama zaman ve çok tekrar istiyor. Türkiye'ye gidecekleri vakit kendilerini rahat hissediyorlar. Günlük işlerini yapabilecek düzeyde Türkçe öğreniyorlar" diye konuştu.

HA(SS) (FOTOĞRAFLI)