Ahmet İNCEL/MÜNİH, ()- ALMANYA'nın Wellendingen kentinde geçen temmuz ayında Alman komşusunu öldüren 39 yaşındaki Mustafa Y. adlı Türk’ün davası için hazırlanan bilirkişi raporunda oruçlu olmak hafifletici neden olarak gösterildi. Mustafa Y., sürekli tartıştığı komşusunu geçtiğimiz Ramazanda ruhsatlı tabancasıyla 9 el ateş ederek öldürmüştü. 
Mahkeme heyetinin görevlendirdiği bilirkişi hazırladığı raporunda, sanığın inançlarına bağlı bir Müslüman olduğu belirtildi. Rapora göre, sanık cinayet sırasında oruçlu olduğu için 'tam olarak kendinde değildi.' Bilirkişi Ralph-Michael Schulte, “Maktul, katil zanlısının ailesine hakaret etmiş. Bu Türkler için onur kırıcı bir durum. Ayrıca, kendisi oruçlu olduğundan, vücudundaki su kaybı ve düşük şeker nedeniyle aşırı derece sinirliymiş” dedi. 
Ddava dosyasına giren ve orucun hafifletici neden olarak gösteren bilirkişi raporuna, kurbanın ailesinin avukatı itiraz ederek yeni bir bilirkişi raporu istedi. Mahkeme, yeni bilirkişi raporunun gerekli olup olmadığına önümüzdeki hafta verecek.

Aİ(AÖ/İD)