PEGASUS Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, İstanbul- Moskova hattının açılışı dolayısıyla Moskova Metropol Otel’de düzenlediği basın toplantısında yolcularının yüzde 26’sının 50 TL’nin altında, yüzde 73’ünün ise, 100TL’nin altında uçtuğunu söyledi.
Sabancı, yaptığı konuşmada, 8 Ekimde başladıkları uçuşlarında  ortalama doluluk oranının yüzde 94 olduğunu belirterek, "El alem bunu bekliyor. Çünkü el alem başka hava yolları ile uçtuğunda 'öpülüyor.' Bizim beklentilerimiz buraya haftada 7 defa uçmak. Ondan sonra bunu artırmak. Bu bizim Rusya’da dördüncü destinasyonumuz. Yani o kadar da kötü durumda değiliz. Soçi’ye başladık, Omsk’a, Krsanodar’a uçuyoruz" dedi.
Sabancı, bu işe 2005 yılı Ocak ayında başladıklarını ve 5 ay önce halka açıldıklarını hatırlatırken, şirketin bugünkü değerinin 2 milyar dolar civarında olduğunu ve Türkiye’de ilk 20’de olduğunu söyledi. Sabancı şöyle devam etti:
"Havayolu herkesin hakkı ve bu bir lüks olmaktan çıkmalı. Herkesin bunu kullanabilmesi gerekir. Biz bunu Türkiye’de yeni yaparken, Avrupa’da Amerika’da 40 sene evvel yapmışlar. Bunun anlamı havayoluna demokrasiyi getirmek. Yani herkesin uçabilmesini sağlamak. Şimdiye kadar misafirlerimizin yüzde 26’sı yani 60 milyon misafirimizin yüzde 26’sı 50 TL’nin altında uçmuş. İç hat ve dış hat. 50 TL takriben 25 dolar ediyor. Yüzde 73’ü 100 TL’nin altına. Şimdi diyeceksiniz ki ‘Ali ben bundan birkaç hafta sonraya bilet aldım 300TL’ye’, öyle de var. Ama erken alırsak 100 TL’nin altında 4’te 3’ünü yakalıyorsun. Ben bunu Ankara’da bazı büyüklerime anlattım bu rakamları. Bir Kayserili  dedi ki; ‘Sen batmaz mısın böyle yaparsan?' Mutlu olasınız diye söylüyorum bu şirketin kar marjı diğer şirketin kar marjından 3’te 1 daha fazla. Çünkü verimlilik esası ile çalışıyor."
Uçuşlarda düşük fiyat, zamanında kalkmak, uçakların yeniliği ve uçuşu kişileştirme konularına özen gösterdiklerini belirten Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, şöyle devam etti:
"Yani misafirlerin değişen ihtiyaçlarını iyi anlamak lazım. Madem A’dan B’ye uçmak için gidiyorsun; Uçakta ne yediğin çok önemli değil. Tavsiyem; eşinizi iyi bir yerde yemeğe götürmek istiyorsanız havayoluna değil, restorana götürün. Dolayısı ile düşük fiyat,  zamanında kalkmak çok önemli. Çünkü bu bir program işi. Bizde yüzde 92 zamanında kalkış oranı var. Avrupa’nın en iyi zamanında kalkış oranında birinci veya ikinciyiz. Bizim 45 uçağımız var. Uçaklarımızın yaş ortalaması 3.75. Son olarak da dedik ki seyahati kişileştirmek; Bu da ne hizmet istiyorsan bizde paralı. 1A’da oturmak istiyorsan paralı, su istiyorsan paralı. Oksijen istiyorsan paralı değil. Helalar henüz paralı değil. Henüz diyorum çünkü kapıyı açık bırakıyorum. Yani diyoruz ki biri yan tarafta su içiyorsa sen içmiyorsan onun bedelini ödeme. Uçağa binip de bunların bedava olduğunu sanmayın. Bunları önceden alıyorlar. Şimdi bizim iş modelimiz buna bina edilmiş."
Moskova’ya uçmaya başladıktan sonra rakiplerinin fiyat kırmak zorunda kaldığının da altını çizen Sabancı, şöyle dedi:
"Rakibimiz 28’defa uçuyor haftada. Biz başlamadan 300 Euro’ya uçuyormuş. Biz 3 defa uçuyoruz haftada. Biz başladıktan sonra fiyatlarını yüzde 13 kırmak zorunda kalmış. Şimdi anlıyor muyuz bize neden 3 tane veriyorlar? Biz 'Türkiye’de ve bölgede havacılığı başlatmadık ama biz geliştiriyoruz' diyoruz."
Ali Sabancı’dan sonra söz alan Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin ise, yaptığı konuşmada görev bölgesine sefer yaptığı için Pegasus’a teşekkür ederek şunları söyledi:
"Öncelikle sizi tebrik ediyorum bu ticari başarınız için. İkincisi tabi benim görev alanımda yani Rusya’da ki başarınız için de kutluyorum. Omsk, Krasnodar, Soçi ve Moskova çok önemli destinasyonlar. Şimdi ben esas itibari ile bir büyükelçi olarak iki ülkeyi bir birine yakınlaştırma görevini yüklenmiş durumdayım. Onun için ulaştırma havacılık tabiatı ile hem mecazi anlamda hem fiili anlamda en önemli enstrüman. Dolayısı ile iki ülke arasındaki seferlerin ve bu seferleri gerçekleştiren şirketlerin sayısının artması tabiatı ile iki ülkenin iki toplumun bir birine yakınlaşma ivmesini de artıran bir gelişme. Tabi bu açıdan da yeni bir şirketin yeni bir hamle ile yeni bir şirketimizin Rusya piyasasında yer edinmesi bizim bu hedefimiz açısından da çok önemli. Tabiatı ile iki toplumun bir birine yakınlaşması hem siyasi bir hedef hem ekonomik bir hedef. Hem de özellikle ekonomi alanında ilişkilerimiz bakımından çok önemli bir yer tutan turizme teşvik eden bir hedef. Hepimizin bütün bu unsurları göz önünde bulundurarak Türkiye-Rusya ilişkilerine özen göstermemiz gerekiyor. Siz de bu hamlenizle özen gösterilmesi gereken bu ilişkilere önemli bir katkıda bulundunuz onun için yeniden teşekkür ederim."