KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB işbirliğinde umre ziyaretine giden Alevi dedeleri, Kerbela ve Necef’i ziyaret ettikten sonra Medine'ye geçti.
Toplam 120 kişiden oluşan heyet, gezinin 3'üncü gününde ilk olarak Hür Şehit Türbesi’ni ziyaret etti. Daha sonra Kufe’ye geçen kafile, burada ise Hazreti Ali’nin evini ziyaret ederek dua etti. Kufe Mescidi’ne de giden grup, Hz. Ali’nin mihrabını ziyaret etti. Aynı yerde bulunan Müslim Akil ve Ahmet Murtar’ın türbelerini de ziyaret eden grup, daha sonra Necef’e döndü. Kafile, akşam saatlerinde ise Bağdat Büyükelçisi ile birlikte Hazreti Ali Türbesi’ni ziyaret etti. Alevi dedeleri, kaldıkları otelde cem yaparak günü tamamladı. Program kapsamında kafile Necef’ten Medine’ye geçti.
Irak'tan sonra Suudi Arabistan'a gelen Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları, Medine'de Hz. Muhammed'in kabrini selamlayıp Mescid-i Nebevi'yi gezdi. Medine'ye ulaştıktan sonra Ravza selamlamasını yapan kafile, sabah namazı vaktinde sahabe kabirlerinin bulunduğu Cennet-ül Baki Mezarlığı'nı ziyaret etti. Sabah namazı saatinde ve ikindi namazı sonrasında ziyarete açılan mezarlığın ardından, kafile öğleden sonra da Ravza selamlamasını gerçekleştirdi. Kafileyle,daha sonra Uhud Dağı'nı ve Hendek Savaşı'nın yapıldığı yerleri gezdi. Kafilede bulunanların 22 Şubat'ta yurda dönmesi bekleniyor.