AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Almanya’nın Münih kentinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) Bavyera Başkanlığı’nın iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğinde yapılan konuşmalar ağırlıklı olarak konu Filistin ve Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu.
Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş, iftara katılanlara seçimde oy kullanma konusunda bilgiler verdi. Eriş, "Hepinizi 31 Temmuz ile 3 Ağustos arası Münih Fuar alanındaki seçim bölgemizde görmek istiyoruz. Bu konuda hepimiz büyük bir seferberlik içerisindeyiz. Başkonsolosluk sizin hizmetinizdedir. Randevu konusunda gençlerimizden yardım alabilirsiniz" dedi.
Milletvekili Külünk ise, Filistin içerikli konuşmalarından sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda seçim sistemini eleştirdi. Avrupa’daki 2 milyon 181 bin seçmenin sandığa gideceğine inandığını anlatan Külünk, şöyle dedi:
"Yeni seçim sisteminde randevu sistemi iyi niyetle yapılmış, ama uygulaması yanlış ve eksiktir. Oy kullanma bölgelerin uzaklığı vatandaşın oy kullanma hakkı üzerinde bir gölgedir. Oy kullanma bölgelerini uzaklığı da başka bir sorun. Bütün konsolosluk bölgelerimizde sandık kurulmalıdır. Sandık milletin ayağına gider, millete gel sandığa denmez. 2015’de bu teknik yapının halkın daha rahat oy kullanmasını sağlayacak şekle getirilmesi için ben mücadele edeceğim.2
Külünk, iftar sonunda Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) Bavyera Teşkilatının geçtiğimiz günlerde merkez tarafından azledilen eski başkanı Abdullah Sarıaltın ile yeni atanan başkan Mehmet Akkoç’u barıştırdı.

FOTOĞRAFLI