AĞUSTOS ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için Avrupa'ya çalışmalarını sürdüren AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Duisburg kentinde esnaf ziyareti yaptı.
Öğle namazını DİTİB Duisburg Merkez Camii'nde kıldıktan sonra cemaatle kısa sohbet eden Külünk, cami önünde hatıra fotoğraf çektirdi. Milletvekili Metin Külünk, cami ziyareti ardından Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Duisburg Şube Başkanı Bekir Sipahi ile Duisburg'un Marxloh semtinin en işlek kesimi Weseler Caddesi'nde Türk esnafı ziyaret etti. Mağazalara tek girerek esnafla tokalaşan AK Parti'li Metin Külünk, şöyle dedi:
"Başbakan'ın selamını getirdim.Ccumhurbaşkanlığı için oy kullanacak mısınız? Hazır mısınız? Gerekeni yapın, oy kullanmanız için gerekli randevuyu almayı ihmal etmeyin."
Kaldırımda yürürken yoldan geçen Türk sürücüleri de durdurarak selamlayan Metin Külünk, kaldırımda karşılaştığı her yaştan Türk vatandaşlarla kısa seçim sohbeti yaptı. Yolda yürüyen ve sırtında Fenerbahçe forması bulunan genci durdurarak merhaba diyen Metin Külünk, kısa süreli Fenerbahçe muhabbeti yaptı.
"NABZI EN İYİ BERBERLER TUTAR"
Cadde üzerinde ziyaret ettiği ikizler Kuaför'ün ustası Yener Urgancı'nın "Gelin vekilim sakalınızı keseyim" teklifini kabul eden Metin Külünk, yanındakilere, "Arkadaşlar berberleri ihmal etmeyin, nabzı en iyi berberler tutar" dedi ve berber ustasına cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan Erdoğan'ın yüzde kaç oy alabileceğini sordu. Kuaför Yener Urgancı ise, bu soruya "Yüzde 70-80" yanıtı verdi.
Ziyaret ettiği gelinlikçi mağazalarında gelin ve damat adaylarına kendisini tanıtan Metin Külünk, yeni çiftlere mutluluklar dileyerek, ”Türkiye'de olsaydınız 3 çocuk isteğinde bulunabilirdik, ama Avrupa şartlarını size bırakıyoruz. Size ancak seçimde sandığına gitmenizi önerebiliyorum" dedi.
Metin Külünk, Marxloh semtinde bulunan market, restoran, berber, gelinlikçi, tuhafiye ve pastane gibi Türk esnafları ayırmadan ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI