BRÜKSEL'de düzenlenen Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular Birliği (AECR) olağanüstü toplantısına katılmak için Türkiye'den gelen heyet, toplantılara katıldı.
Olağanüstü toplantıda AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AECR'nin yönetim kuruluna seçildi. Brüksel'de bulunan AK Parti heyetinde AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekellioğlu, İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Conkar ve AK Parti Dış İlişkiler Uzmanı Özge Yıldırım ile birlikte bazı temaslarda bulundu.
BRÜKSEL'E AK PARTİ OFİSİ AÇILACAK
Türkiye'ye dönmeden önce 'ya açıklamalarda bulunan Yasin Aktay, AK Parti'nin  Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular Birliği'ne üyeliğinin bulunduğunu anlatırken, şöyle dedi:
"AK Parti, birkaç sene önce buraya üye oldu. Burada katıldığımız olağan toplantıda yönetim kuruluna seçilmiş bulunuyorum. Burada bir çok konuşmalar oldu, AK Parti'nin yaptığı bir çok çalışmalar ilgi görüyor. Birçok konu dile getirildi ve tartışıldı, AB süresi hakkında sorulan sorular her zaman sorulan sorular, Türkiye AB süreci gayet normal şekilde ilerliyor. Sürecin bazen yavaşlaması AB tarafından da kaynaklanıyor. AB içinde AK Parti'yi safına çekme konusunda bir tür rekabet olduğunu söyleyebilirim. AK Parti'nin AB içinde ofisinin açılması için çalışmalarımız devam ediyor. AK Parti Brüksel ofisimiz yakında açılacak."
Brüksel temasları ardından 'ya değerlendirmede sbulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekellioğlu, AK Parti olarak Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular Birliği'ne üye olduklarını anlatırken şöyle konuştu:
"Toplantılarımız vardı gayet iyi geçti. AB işlerimizde zaman, zaman gündeme geliyor. AK Parti olarak AB sürecinde hiçbir geri adım atmamız söz konusu değil çünkü Türkiye geri adım atacak olsaydı açılmayan fasıllardan dolayı geri adım atardık atmadık. Hiç böyle bir niyetimiz yok. AB işlerimiz devam ediyor. AB standartlarını yakalama reformlarımız devam ediyor. Türkiye'de yaşanan olayları merak edip soruyorlar. Gerekli açıklamaları yaptığımızda bizi daha iyi anlıyorlar. Başbakanımızın Brüksel ziyareti iz bırakmış, bunu gördük. Türkiye hakkında karalama propagandaları yapanlar buralarda da var, fakat bizle konuşup, bizden bilgi aldıklarında fikirleri değişiyor. Brüksel temaslarımız gayet olumlu geçti."
Avrupa Muhafazakarlar ve reformcular Birliği AECR toplantıları ve Brüksel temasları sonrası AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, beraberindeki heyetle birlikte, Brüksel'den ayrılmadan önce UETD Belçika Başkanı Basir Hamarat, Başkan Yardımcısı Fatih Aytaç, Belçika Genel Sekreteri İsa Taşpınar'la birlikte görüşerek fikir alış verişinde bulundu.