İNTERNETTEKİ 'airlinerating.com' internet sitesi, 2013 yılında inceleme altına aldığı 248 havayolu arasında 'En güvenli ve en iyi hava yollarını' belirledi.
Yapılan sıralamada Qantas birinci, Yeni Zelanda Hava Yolları ikinci, Arap Emirlikleri üçüncü sırayı aldı. Ürdün Hava yolları sıralamada 10'üncu sırayı aldı. Listenin ilk 10'unda THY yer almadı. Hollanda'da bulunan 'Aviation Safety Network' kuruluşu ise, 1945 yılından bugüne 2013 yılının hava kazalarında ölümlerin en az olduğu yıl olduğunu bildirdi.
Aviation Safety Network 2013 yılında 29 kazada 269 kişinin hayatını kaybettiğini, son 10 yılda ortalama 32 kaza olduğunu ve 719 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. AB Komisyonu da, Aralık ayında 21 ülkeden 295 hava yolu şirketinin kara listeye alındığını bildirdi. En kötü hava yolları sıralamasında Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Filipinler'den şirketler üst sıralarda yer aldı. AB tarafından binilmemesi tavsiye edilen hava yolları arasında ilk 3 sırayı Afganistan'da Kam Air, Kazakistan'da Scat ve Surinam'da Bluewing Airlines aldı.
  ÜT(AÖ/İD)