Hakan AYTAŞ/KÖLN, () - ALMANYA'nın Köln kentinde, Ren Nehri'ne düşen 6 ve 8 yaşlarındaki Afrikalı iki kız çocuğunu kurtaran 47 yaşındaki Ali Kurt nehirde kayboldu. Nehirde yapılan arama tarama çalışmalarında Kurt'a ulaşılamazken, 6 yaşındaki kız çocuğu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği, diğerinin ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Almanya'nın Köln kentinde Ren Nehri kenarındaki evinde oturan Ali Kurt, iddiaya göre, 6 ve 8 yaşındaki iki çocuğun nehre düştüğünü gördü. Hemen nehir kenarına koşan üç çocuk babası Kurt, nehre atladı. Çocukları kıyıya kenarına çıkartan Kurt, bu sırada akıntıya kapılarak nehrin bulanık sularında gözden kayboldu. İhbar üzerine gelen ambulansla iki kız çocuğu hastaneye kaldırılırken, çok sayıda bot, iki helikopter ve dalgıçlar 15 kilometre boyunca nehirde Kurt'u aradı. Ekiplerin yaptığı arama tarama çalışmalarında Kurt'a ulaşılamadı. Ekipler, arama arama tarama çalışmalarına ara verirken yakınları nehrin kenarında ayrılmayarak Kurt'un gelecek haberi umutla beklemeye başladı.

Bu arada Kurt'un nehirden kurtardığı Kongolu 6 yaşında kız çocuğunun kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. Diğer kız çocuğunun ise hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. 

"O DOĞRUSUNU YAPTI, AMA CİĞERİMİZİ YAKTI"

Ren Nehri'nin kenarında bekleyen Ali Kurt'un kayınbiraderi Cemal Kerik, "Dışarıdan çocukların imdat seslerini duyarak koşmuş. Tereddüt etmeden, ayakkabılarını çıkartıp nehre atlamış. Çocukları iterek dışarı çıkartmış. Bu bölgede arama çalışmaları sonuç vermedi. Artık Leverkusen taraflarında arıyorlar. Nehirden çıkardığı çocuklar Kongolu. Söz konusu insan olunca rengin anlamı yok. Yaptığı şey çok doğruydu ama bizim ciğerimizi yaktı" dedi.

HA(SSA)