TAHRAN, () - ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Farsça sözcüsü Alan Eyre'nin, nevruz bayramı nedeniyle Başkan Barack Obama ve ailesiyle ilgili paylaştığı fotoğrafın fotomontaj olduğu ortaya çıktı.
Alan Eyre, Twitter ve Facebook hesabından Başkan Obama ve ailesini geleneksel İran sofrası (Heft Sin) etrafında bir araya geldiğini gösteren bir fotoğraf paylaştı. Ancak kısa süre sonra Eyre'nin paylaştığı fotoğrafın gerçek olmadığı ortaya çıktı. Paylaştığı fotoğrafın montaj olduğunu kabul eden Eyre, yaptığı hatanın bilinçli olmadığını söyleyerek İranlılardan özür diledi. Obama'nın montajlı fotoğrafını hesabından kaldıran Eyre, bu kez Dışişleri Bakanı John Kerry'i geleneksel Nevruz sofrasında gösteren bir fotoğrafı paylaştı. Alan Eyre, "Obama fotoğrafının aksine Kerry'nin Dışişleri Bakanlığı binasında çekilen fotoğrafı gerçektir" diye yazdı.
GELENEKSEL "HEFT SİN" SOFRASI
21 Mart'ı yeni yılın başlangıcı olarak kutlayan İranlılar, evlerinde Farsça'da "s" harfi ile başlayan yiyecek ve eşyalardan hazırlanmış bir sofra kurar. Aileler, 'Heft Sin' (yedi s) olarak adlandırdıkları bu sofra etrafında bir araya gelerek yeni yılı kutlarlar. 

(SS)