CUMHURBAŞKANI seçimi için ABD'deki 85 bin seçmenden yaklaşık 9 bini oyunu kullandı. Bunlardan 1375’i Los Angeles’ta, 3890’ı New York’ta, 1237’si Chicago’da, 1024’ü Boston’da ve 1575’i Houston’daki seçim merkezlerinde oyunu verdi.
ABD'deki Türk vatandaşları son olarak pazar günü oy verdi. Seçimlerin üçüncü gününde San Francisco’dan 6 saatlik otobüs yolculuğu ile oy vermek için kayıtlı oldukları Los Angeles’a gelen Türkler  ilk kez yurtdışında oy verdi. ABD genelinde seçmen sayısına göre oy vermek işleminin az olduğu dikkat çekti, şehirler arası uzaklıklar ve ABD  genelinde sadece, New York, Boston, Houston, Los Angeles, Chicago başkonsoloslukları ve Washington Büyükelçiliğinde oy verme işlemlerinin gerçekleşmesi ülke genelinde oy verme yüzdesini alt sınırda tuttu. Seçimlerde görevli Türk Amerikan Derneği Başkan Yardımcısı Burcu Tansu seçimler hakkında ’ya konuştu. Tansu, şöyle dedi:
"Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Konsolosluk çalışanları ve biz gönüllü çalışanlar dört gün boyunca 06.00'dan 18.00'e kadar burada seçmenlerimizin oy verebilmesi için çalıştık. Burada emeği geçen bütün herkese teşekkür ederim. Los Angeles’a oy vermek için Arizona, San Francisco, Nevada, Seattle’dan birçok vatandaşımız geldi. Özellikle San Francisco’dan otobüs dolusu seçmenlerimiz geldi. Buradan bizim Türkiye’deki seçmenlerimize mesajımız şuydu: Türkiye lütfen Cumhurbaşkanlığı için oyunu kullan, oyuna sahip çık verdiğin oyu takip et."