ABD, TBMM'den geçtikten sonra, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da onaylanan İnternet Yasası'nı, 'Düşüncelerini açıklama ve basın özgürlüğü konusunda kaygı verici' olarak niteledi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, Türkiye’de internet yasağına ilişkin kendisine yöneltilen soruya yanıt verirken, "Bu yasa, ifade, basın özgürlüğünü ve internet üzerinden bilgiye erişimi sınırlandırıcı potansiyele sahip. AGİT’in (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) daha önce yaptığı açıklamalara katılıyor ve yasasının kabul edilmiş olmasından kaygı duyuyoruz" dedi. Sözcü Yardımcısı Harf, internete erişime siyasi ve keyfi yasaklama getirmesi öngörülen yasanın, Türkiye'de iş ve yatırım ortamını da olumsuz etkileyeceğine inandığını belirtti.
Harf, Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanan yasanın, TBMM'de ya da yasanın uygulanması konusunda bazı değişikliklere uğrayacağını düşündüklerini ifade ederken, "Türkiye’den, daha önce de birkaç kez belirttiğim gibi, temel ifade özgürlükleri ile özgür ve bağımsız medyayı savunmasını bekliyoruz" diye konuştu.

NA(AÖ/İD)