ABD'den tuhaf açıklamalar peş peşe geldi!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Votel, FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerin ABD’nin bölgedeki operasyonlarını etkileyebileceğinden endişe duyduğunu söyledi. The Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre Votel, darbe girişimi sonrası tutuklanan terör örgütü mensuplarını da, "ABD ordusunun yakın müttefikleri" olarak gördü
ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, FETÖ'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerin ABD’nin bölgedeki operasyonlarını etkileyebileceğinden endişe duyduğunu söyledi.
Aspen Güvenlik Formu’nun Colorado eyaletinde gerçekleştirdiği programda konuşan Votel, Türkiye’deki darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelere dair soruları yanıtladı.
Votel, Türkiye’deki özellikle "askeri liderlerle" ilişkileri olduğunu belirterek, bir soru üzerine, bu kişilerin bazılarının şu anda tutuklu olduklarını kaydetti.


Türkiye’de son 10 gün içerisinde yaşananların, birlikte yürüttükleri operasyonlara zarar vermesinden kaygılandıklarını vurgulayan Votel, “Bunun uzun dönemli etkisinden endişe ediyorum.” ifadesini kullandı.
Votel, 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin, “Türkiye ile mükemmel olan işbirliği ve birlikteliğin seviyesini etkilemesinden kaygı duyuyorum.” dedi.
Türkiye’nin NATO’nun uzun süreli önemli bir müttefiki olduğunu hatırlatan Votel, Türkiye’nin jeopolitik konumunun önemi üzerinde durdu.
Votel, “Türkiye, askeri varlıklarımızı konuşlandırabildiğimiz ve yönetebildiğimiz bir yerin olmasının ötesinde.” diye konuştu.