Ali RUHLUEL/ LEFKOŞA, () - ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Kıbrıs'a çözüm empoze etmeye değil, yardımcı olmaya geldiğini belirterek, “Adadaki hava çözüm için müsait" dedi.
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Kıbrıs'a geldi. Larnaka Havaalanı'na saat 18.20'de ABD'ye ait özel uçakla inen Biden'i, ABD'nin Lefkoşa Büyükelçisi John Koenig ile Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Ioannis Kasulidis karşıladı. ABD'den 52 yıl aradan sonra adaya gelen en üst düzey yetkili olan Biden, düzenlediği basın toplantısında, "Cebimde hazır bir planla gelmedim. Çözüm empoze etmeye değil, yardımcı olmaya geldim. Adadaki hava çözüm için müsait" dedi.
BIDEN, ANASTASİADİS İLE GÖRÜŞTÜ
Resmi ziyaret için adaya gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Larnaka Havaalanı'ndaki açıklamasının ardından Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile program dışı bir görüşme yaptı. Limasol'daki bir otelde kalacak olan Biden, bu kentte Anastasidis ile biraraya geldi. Rum kaynaklara göre görüşme, Biden'in talebiyle gerçekleşti. Biden'in, yarın önce dini liderlerle, ardından Rum Yönetimi Başkanı Anastasidis ile görüşmesi bekleniyor. Öğleden sonra KKTC'ye geçerek Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşecek olan Biden, gece de liderleri ara bölgedeki yemekte biraraya getirecek ve sivil toplum örgütleriyle resepsiyonda buluşacak.

AR (GD/RT)