FİLİSTİN Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Moskova'nın uluslararası arenadaki başarıları için kutlarken Rusya'nın Ortadoğu'daki sorunların çözümünde büyük rol oynamasını umut ettiğini söyledi.
Moskova'ya gelen Abbas, Putin ile görüşmesi sırasında, Rusya'nın bu günlerde gösterdiği siyasi başarılarını izlemekten çok memnun olduklarını söyledi. Abbas, Rusya'nın sahip olduğu güçten çok memnun olduğunu vurgularken, şöyle devam etti:
"Rusya'nın uluslararası arenada aktif ve etkili oyuncu olmasından çok memnunuz.  Rusya'nın Ortadoğu'daki sorunların çözümünde başrol oynaması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun sebebi ise sizin (Rusya'nın) gücünüze inanmamız, sizin bizim için dost ülke olmanız ve bölgede ulusal çıkarlarınızın olması" dedi. Putin ise toplantıdan sonra yaptığı açıklamada uluslararası sorunları görüşmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Putin, "Rusya ve Filistin'in ilişkileri çok sağlam bir tarihe dayanmaktadır. Biz başta Filistin'in problemleri olsun bölgedeki tüm problemler olsun bütün ilişkilerimizi her zaman siyasi düzende tutuyoruz ve uluslararası arenada aktif olarak görüşüyoruz."
Rusya Devlet Başkanı son olarak iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik bağların gelişmesi için çok şey yapılması ve bunun için bir yol çizilmesi gerektiğini ekledi.
  SK(AÖ/İD)