ALMANYA'nın Delmenhorst kentinde faaliyet gösteren Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği (DEGAD) yetim ve öksüz çocuklar için kıyafet ve oyuncak yardımı kampanyası düzenledi.
İki hafta önce başlayan kampanya önceki gün son buldu. 5 ile 10 yaş grubundaki çocuklar için kışlık elbise, kazak, ayakkabı, pantolon, iç çamaşırı, diş macunu ve fırçası ile oyuncaklar toplandı. Çoğu, mağazalardan yeni olarak alınan yardım malzemeleri önceki gün paketlenerek hazır hale getirildi.
YARDIMLAR ELDEN VERİLECEK
Yardım malzemeleri İstanbul'un Beykoz semtindeki Cumhuriyet Köyü Sevgi Evi Yetimhanesi'ndeki 77 çocuğa dağıtılacak. Toplanan malzemeler dernek çatısı altındaki hayırsever kadınlar tarafından özenle paketlendi. İstanbul'a dernek üyeleri tarafından götürülecek olan yardım malzemeleri çocuklara bizzat verilecek.
YARDIMLARIMIZ SÜRECEK
DEGAD Başkanı Savaş İzgi, "Dernek olarak yetim çocukları sevindirmek istedik. Bunun için İstanbul Beykoz Müftülüğü ile bağlantıya geçtik. Onların aracılığıyla Cumhuriyet Köyü Sevgi Evi Yetimhanesi'ne ulaştık. Onlar da yardım teklifimizi kabul etti. İnsanlarımız yardım çağrımıza inanılmaz hassasiyet gösterdiler. Herkes ya yeni kıyafetler aldı ya da çok az kullanılmış eşyalarını getirdi. Bu yardım çalışmalarımız devam edecek" dedi. Derneğin yönetim kurulu üyelerinden Hatice Koçak ise "77 çocuğu sevindirmenin mutluluğu içindeyiz. Bundan sonraki yardım çalışmamız Gaziantep'teki Suriyeli aileler için olacak" diye konuştu.