KOSOVA Türk Yazarlar Birliği ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin ortaklaşa başlattıkları 6'ncı Kosova Kültür Şiir Buluşması’nda Kosovalı Türk, Arnavut ve Boşnak asıllı şairler bir araya geldi.
Prizren’deki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 6'ncı Kosova Kültür Şiir Buluşması’na çok sayıda şair yanı sıra şiir sever katıldı. Gecede şairlerin okudukları şiirler yanı sıra bestekar ve yaylı tambur sanatçısı Aluş Nuş da konser verdi. Kosova’nın birçok bölgesinden katıla şairlerin okudukları şiirler davetliler tarafından ilgiyle dinlendi.
Kosova Kültür Şiir Buluşması’nın önümüzdeki günlerde değişik şehirlerde gerçekleşeceği açıklandı. Kosova Türk Yazarlar Birliği Başkanı Agim Rifat Yeşeren, köylerde kentlerde düzenledikleri şiir buluşması etkinliğine yıl sonuna kadar devam edeceklerini belirterek, amacın kardeşlik dostluk olduğunu, değişik halklardan yazarları, sanatçıları bir araya getirmek, amacın Kosova ve Kosova’nın kültürel kalkınması olduğunu söyledi. Yeşeren, şöyle konuştu:
"Günümüzde her şeyin yozlaşmaya yüz tuttuğu değer ölçütlerin altüst olduğu bir ortamda tekrar dik durmak, biz varız ve var olacağız demek; amacımız kitap, şiir ve sanattır."
Programın devamında Kosova Türk Yazarlar Birliğinin seçtiği yılın şairi açıklandı. Bu ödüle, Boşnak yazarları duayenlerinden Miftar Acemi layık görüldü.

ET(AÖ/İD)