MAKEDONYA'nın kültür kenti Ohri'de 54'üncü Geleneksel Ohri Yaz Festivali, ünlü İtalyan opera sanatçıları Barbara Frittoli ve Leo Nucci’nin söyledikleri Giuseppe Verdi operalarıyla başladı. Sahnede Makedonya Filharmonisi Arjantinli Luis Gorelik yönetmenliğinde eşlik etti.
Antik Tiyatro’da açılışı yapılan festivale Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Meclis Başkanı Trayko Velyanovski, Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska-Mileska, çok sayıda bakan ve milletvekili katıldı.
Makedonya Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılan festivalin açılış gecesinde konuşan Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, Ohri Yaz Festivali’nin önemine değinerek müziğin, sanatın ortak dili olduğunu ve sözün bittiği yerde konuştuğunu söyledi. Ivanov konuşmasında, festivalde müziğe, drama ve dansa karşı sevginin paylaşıldığını, sanatın ise insan ruhunun bir yansıması olduğunu ifade etti.
Festival ateşinin yakılmasından sonra 3 bin kişilik Antik Tiyatro’yu dolduran müzik severlerin alkışlarıyla sahneye çıkan İtalyan opera sanatçıları Barbara Frittoli ve Leo Nucci sesleriyle tüm dinleyiciler tarafından beğenildi. 40 gün süren yaz festivaline Makedonya, Çin, İtalya, Rusya ,Fransa, Almanya, Sırbistan, İsrail, Karadağ, Hırvatistan, Arnavutluk,Ermenistan, Kazakistan, Polonya ve daha bir çok ülkeden müzik, dram sanatçıları katılıyor.

FOTOĞRAFLI