ALMANYA'nın Bremen kentindeki Mercedes fabrikasında 9-10 Mart tarihleri arasında işyeri işçi temsilciliği seçimi yapıldı. 39 temsilci için 130 kişi aday oldu. 12 Türk işçinin de adaylığını koyduğu seçim tamamlandı. 39 kişinin arasına 3 de Türk seçildi.
İki gün süren seçime yaklaşık 13 bin çalışandan 6 bini katıldı. Oyların sayımı dün sona erdi. Yapılan sayımlar sonucu 13 bin çalışanı temsil edecek 39 kişi belli oldu. 39 kişinin arasına üç de Türk bulunuyor.
Dört yılda bir yapılan seçime bu yıl katılım diğer yıllara oranla düşük oldu. Yapılan seçim sonrası İbrahim Akbal, Serkan Gök ile Murat Göçer işçi temsilcisi seçildiler. Murat Göçer ilk kez işyeri işçi temsilcisi olarak seçildi. Seçimden önce iki olan Türk temsilci sayısı Göçer'le üçe yükseldi. Akbal ile Gök, yıllardır işyeri işçi temsilcisi olarak görev yapıyorlar.
GÖREVİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞIZ
Bremen Mercedes fabrikasında işyeri işçi temsilcisi olarak görev yapan İbrahim Akbal, tekrar seçilmenin kendisini memnun ettiğini söyledi. Serkan Gök ile birlikte yıllardır bu görevi yürüttüklerini, aralarına şimdi de Murat Göçer'in katıldığını anlatan Akbal, "Seçime katılım azdı. 130 aday arasından tekrar temsilci seçilmek güzel. Biz 13 bin çalışanı temsil ediyoruz, ama öncelikle Türk işçilerin sorunlarıyla ilgileneceğiz" dedi.

MU(SS)