TAYLAND’ta doktora öğrencisi, 25 yaşındaki  Nawaphon Phetkaeo, cipiyle polis kontrol noktasında daldı. Olayda 3 polis memuru öldü, 3'ü de yaralandı. Mahkeme, Phetkaeo'nun kefaletle salıverilmesine karar verdi. Taling Chan Eyalet Mahkemesi bugün verdiği kararla herkesi şoke etti.
Nawaphon Phetkaeo, pazar günü kontrol noktasını hızla geçtikten sonra fren yaptı. Kayan cip, polislerin dinlenmek ve mola için kullandıkları çadıra girdi. Olayda 3 polis memuru öldü, 3 polis memuru da ağır yaralandı. Tıp öğrencisi dikkatsiz araç kullanmak, ölüme ve yaralamaya sebebiyet vermek ve kamu malına zarar vermekten suçlu bulundu. Mahkeme ilk etapta polisin tutuklama isteğini onayladı. Phetkaeo’nun amcası Prajuab Chumai 1.4 milyon baht (yaklaşık 47 bin dolar) değerindeki arsasını mahkemeye güvence olarak verdi ve yeğenini hapisten çıkarttı. Mahkeme kefalet bedelini 500 bin baht (yaklaşık 17 bin dolar) olarak belirledi. Chumai yaptığı açıklamada kendisi ve aile üyeleri toplanıp ölen polislerin ailelerini ziyaret edip duydukları üzüntüyü ve özürlerini beyan ettiklerini belirtti. Her bir aileye de sevdiklerini kaybettiklerinden dolayı oluşacak sıkıntıları için yardım teklif ettiklerinin de altını çizdi. Chumai, "Şu an konuşmak için çok erken. Tüm ailemizle yaşananlardan dolayı meydana gelecek her türlü şeyin sorumluluğunu almaya hazırız" dedi.
Polis müfettişleri 12 gün boyunca Phetkaeo’yu sorguladı ve 10 tanığın ifadeleri alındı. Olay yeri inceleme ekipleri hazırladıkları raporları eyalet mahkemesine sundu. Müfettişler mahkemenin kefalet kararına karşı çıkmadı. Ayrıca Phetkaeo’nun 16 Haziran’da tekrardan mahkemeye katılması gerektiği bildirildi.
 

KK(GE/İD) (FOTOĞRAFLI)