TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin 90'ıncı kuruluş yıldönümü Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nde de kutlandı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin Bağdat büyükelçiliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resepsiyon verildi. Resepsiyona, Parlamento Başkanı Usame El Nuceyfi, Başbakan Yardımcısı Salih El Mutlak, bakan, milletvekilleri, yabancı ülke büyükelçileri, diplomatlar, askeri ateşeler, Irak Türkmen Cephesi başkanı Erşet Salihi, din adamları, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda davetli katıldı.Basına konuşan Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı Irak-Türkiye ilişkilerinin önemine değinerek Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nın önümüzdeki günlerde Irak'a geleceğini daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'in de Bağdat'a geleceğini açıkladı.
 Resepsiyona katılan Parlamento Başkanı Usame El Nüceyfi, Türkiye'nin Irak'a önemli bir komşu olduğunu belirterek Türkiye'nin Irak'ın her zaman huzur ve refahını desteklediğini bildirdi ve tebriklerini sundu. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı ise, Irak'ın her yerinden davetlilerin gelmesinin ve Türkiye'ye karşı olumlu mesajlar vermelerinin sevindirici olduğunu söyledi. Kaymakçı konuşmasında Irak ile Türkiye'nin ilişkiler anlamında yeni döneme girdiğini belirtti. Büyükelçi konuşmasında ayrıca Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun önümüzdeki günlerde Irak'a geleceğini belirterek daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'in de Bağdat'a geleceğini açıkladı.
IRAK MECLİS BAŞKANI NUCEYFİ CUMHURİYET BAYRAMI'NI KUTLADI
Türkiye Cumhuriyeti Bağdat büyükelçiliğince düzenlenen 29 Ekim resepsiyonuna katılan Irak Meclis başkanı Usame El Nuceyfi, 'ya Irak ve Türkiye ilişkileri konusunda açıklamalarda bulundu. Nuceyfi, şöyle dedi:
"Türk kardeşlerimi bu münasebetle kutluyorum” diyen Nuceyfi, Cumhuriyet bayramı'nın iki ülke arasında iyi ilişkiler ve işbirliği için bir teşvik aracı olacağını belirtti. Nuceyfi “Şuanda ilişkilerimiz mükemmel bir şekilde devam ediyor ve ileride daha iyi bir gelecek vaat ediyor. ileride özellikle ekonomi, tarım, su paylaşımı ve yatırım konusunda iki ülke halkı çıkarına işbirliği yapılacaktır. Türkiye saygın bir ülkedir, Irak'ın her zaman birliğinden yana oldu ve bölgedeki istikrarın sağlanması için açık bir biçimde çalışıyor. Bir kaç gün önce Dışişleri bakanımız Ankara’daydı, yakın gelecekte Türkiye Dışişleri bakanı keza meclis başkanı Bağdat'ı ziyaret edecek ve daha sonra Başbakanımız Türkiye'ye gidecektir. Bunlar güzel şeyler ve iyi bir geleceğin belirtisidir."
Nuceyfi'nin Danışmanı Aydın Aksu, muhabirine verdiği demeçte Cemil Çiçek başkanlığındaki TBMM heyetini Bağdat'ta ağırlamak için 25 Kasım tarihinin belirlendiğini açıkladı.