ALMANYA'nın Köln kentinde oturan 38 yaşındaki Yeşim İnce Bakkal, 'Ağrılı Yağlanma' olarak oda bilinen lipoödem hastalığı ile mücadele ediyor.
Genellikle kalça ve bacaklarda yağ ve sıvı birikmesine neden olan zaman zaman ayak bileğine kadar inen şişliklere neden olan hastalık Bakkal'ın günlük yaşamını olumsuz etkiliyor.
Evli ve 2 çocuk annesi Yeşim İnce Bakkal'a lipoödem teşhisi iki yıl önce konuldu. Bacaklarında şişkinlikler olan Bakkal, bacaklarındaki yağ ve sıvıların alınması için doktora başvurdu. Ancak sağlık sigortası bunu estetik bir operasyon kabul ederek masrafları karşılamadı. Bakkal, sigortaya 3 kez itiraz etmesine rağmen sonuç alamadı. Üç aşamadan oluşan operasyonun 16 bin Euro'yu bulan giderlerini karşılamak için kredi çeken Yeşim İnce Bakkal, sağlık sigortası şirketine dava açmaya karar verdi. Bir fırında çalışan Yeşim İnce Bakkal yaşadıklarını şöyle anlattı:
 "Ağrılarımı dindirmek için günde 4-5 hap içiyorum. Yürürken ağır hareket ediyorum. 2 çocuk annesi olduğum için bacaklarımdaki şişlikleri normal sanıyordum. Ağrıların ise herkeste olduğunu düşüyordum. Hastalığımı bir başka şikayet için gittiğim doktorda öğrendim. Bacaklarım sürekli şişiyor. Hastalık kasası korse ve masajın yeterli olduğu görüşünde. Oysa hastalığım ilerliyor. Tek çare; bu operasyonu yaptırmamdı. Hastalık 4 aşamada seyrediyor, benimki ikinci aşamada. Sağlık sigortasının operasyonu estetik  olarak kabul etmesini anlamıyorum. Operasyonu yapan cilt uzmanı. Estetik uzmanı zaten yapmıyor. Lipoödem genelde kadınlarda görülen bir hastalık. Birçok kadın sağlık sigortaları ile aynı sorunu yaşıyor. Ben kredi çekerek operasyonu yaptırıyorum. Böyle bir imkanı olmayanlar ne yapacak? Salık sigortasının bu yanlıştan dönmesini bekliyorum. Yoksa dava açacağım."