İRAN, sınır muhafızlarının silahlı gruplarca öldürülmesine misilleme olarak bu sabah hapishanedeki 16 mahkumu idam ettiğini açıkladı.
Devlet televizyonu, Pakistan sınırındaki Sistan-Belucistan eyaletine bağlı Seravan ilçesi kırsalında 14 sınır muhafızının dün gece silahlı guruplar tarafından öldürüldüğünü, 6 askerin de yaralandığını bildirdi. Kimleri henüz netlik kazanmayan saldırganlar Pakistan'a kaçtı. İran olaya misilleme olarak eyaletin merkezi Zahidan hapishanesindeki 16 mahkûmu asarak idam ettiğini bildirdi. Sistan-Belucistan eyaletinin adli yetkililerinden Muhammed Mazriye, "Sınır muhafızlarını öldürülmesine misilleme olarak bu sabah rejim düşmanı örgütlerle bağlantılı 16 isyancıyı idam ettik" açıklamasında bulundu.
Sünniler'in youn olduğu Sistan-Belucistan eyaletindeki Sünniler'in haklarını savunduğunu öne süren örgütler zaman zaman İran güvenlik güçleri ile çatışıyor. Eyaletin Pakistan ve Afganistan'a yakın oluşu nedeniyle uyuşturucu çeteleri de bölgede yoğun faaliyet gösteriyor.
  (GE/İD)