KOSOVA'da ilk başkonsolosluk Türkiye Cumhuriyeti tarafından Prizren'de açılıyor. Kosova'nın 17 Şubat 2008 tarihinde bağımsızlığını ilan etmesinden sonra Kosova'yı bağımsız olarak tanıyan ülkelerin başında gelen Türkiye Cumhuriyeti, 107 ülkenin bağımsız olarak tanıdığı Kosova'da ilk başkonsolosluğunu açıyor.
İki günlük resmi temaslarda bulunmak amacıyla Kosova'ya gelen Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, anne ve babasının doğup büyüdüğü Prizren'de Türkiye Mezunları Derneği'nde (TÜMED), Türkiye'de eğitimlerini tamamlaşmış Kosovalılarla bir araya geldi. TÜMED Başkanı Cengiz Çesko ve Türkiye mezunu gençler tarafından karşılanan Naci Koru ve Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan'a, derneği çalışmaları hakkında bilgi verildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman Kosova halkının yanında olacağını vurgulayan Koru, daha sonra mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.
Türkiye Cumhuriyeti'nin önümüzdeki günlerde ilk kez Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren'de başkonsolosluk açacağını söyleyen Koru, Kosova'da ilk kez başkonsolosluğun açılacağını belirtti. Bakanlar kurulundan onayın çıkmasından sonra önümüzdeki günlerde başkonsolosluğun açılacağını söyleyen Koru, çok mutlu olduklarını söyledi. Kosovalı Türklerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı istemesi konusundaki soruya Koru, bu konunun görüşüldüğünü söyledi. Büyükelçi Songül Ozan da, Kosova'yı tanıyan 107 ülke arasında ilk kez Türkiye Cumhuriyeti'nin Kosova'da başkonsolosluk açacağını söyledi. Konuşmaların ardından TÜMED Başkanı Cengiz Çesko, Naci Koru'ya Prizren işlemeli tablo hediye etti. Koru, bugün Priştine'de Kosovalı siyasi yetkililerle bir araya gelecek.

ET(SS) (FOTOĞRAFLI)