Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı'na Prof. Dr. Huriye Martı atandı. Böylece Diyanet'te ilk kez bir kadın üst düzey göreve getirilmiş oldu.

TÜRKİYE'DE BİR İLK 

Atama açıklamasını yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Diyanet İşleri Başkanımız, hep birlikte yapılan istişareler sonucunda ilk defa Türkiye Cumhuriyeti devleti Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına Prof. Dr. Huriye Martı isminde bir hanımefendi atanmıştır" dedi.

Bozdağ, vekaleten atama kararının imzalandığını ve Martı'nın pazartesi günü görevine başlayacağını söyledi. 

"MÜFTÜ YARDIMCILARI KADIN OLACAK"

Bundan böyle bütün illerde il müftü yardımcılarından en az bir tanesinin kadın olacağı bilgisini de veren Bozdağ, "Büyükşehirlerde belki daha fazla ama bütün illerde bir tane de kadın müftü yardımcısı atamasını gerçekleştireceğiz. Kadın vaizlerin sayısını da atıracağız, Kur'an kursu öğreticilerinin sayısını da artıracağız" ifadelerini kullandı.

DİYANET AKADEMİSİ GELİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 'Diyanet Akademisi' adı altında yeni bir akademi kurmayı planladığını da söyleyen Bozdağ, "Bu akademi, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapacak personelin bir kısmının adaylık eğitimini yapacak, diğer bir kısmının da meslek içi ve öncesi eğitim ve öğretimini yapacaktır" diye konuştu.

"İKİ BÖLÜMDEN OLUŞACAK"

Hükümet Sözcüsü kurulması planlanan akademiye ilişkin şu bilgileri verdi:

"(Diyanet Akademisi) Dini Yüksek İhtisas Merkezleri ve Diyanet Eğitim Merkezleri olarak iki bölümden oluşacak. Dini Yüksek İhtisas Merkezleri müftülerin, vaizlerin ve özel ihtisas gerektirenlerin eğitim ve öğretimini yapacak. Diyanet Eğitim Merkezleri, imam hatip, Kur'an kursu öğreticisi ve müezzin-kayyımların adaylık ve meslek içi eğitimlerini yapacak.

Bu kanun yürürlüğe girdikten sonra belli bir süre buralarda eğitim ve öğretim almayanlar doğrudan imam hatip kadrolarına, Kur'an kursu öğreticisi kadrolarına, müezzin-kayyım, vaiz ve müftü kadrolarına atanamayacaklardır." 

Kısa bir süre içinde imam hatip, Kur'an kursu öğreticisi ve müezzin-kayyım alım sınavı için ilana çıkılacağını da söyleyen Bozdağ, rakamların bu ay sonu açıklanacağını ve böylece boş olan kadroların doldurulacağını belirtti.