Diyanet İşleri Başkanı Görmez, fetva tartışmalarıyla ilgili ilk kez konuştu. Bunun bir haber değil, "İslâmofobik nefret içeren, gayriahlâki bir haber mühendisliği" olduğunu söyleyen Görmez, Diyanet'in "itibarsızlaştırma kampanyasına" hedef olduğunu savundu.

TRT Haber'e konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kurumun "sabotaj" niye nitelediği, tepkiler üzerine silinen fetva hakkında ilk kez konuştu.

Bunun bir haber değil, "İslâmofobik nefret içeren, gayriahlâki bir haber mühendisliği" olduğunu söyleyen Görmez, Diyanet'in "itibarsızlaştırma kampanyasına" hedef olduğunu savundu.

Görmez’in ifadeleri şöyle:

"Bu öyle bir haber ki, öyle bir itibarsızlaştırma kampanyası ki... Bu, Diyanet’i, başkanlığı, hocalığı, imamlığı toplumun yüzüne bakmaktan bile alıkoyan bir iftira. Babalarımıza, kızlarımıza, annelerimize, ailelerimize mahcup etmeyi hedefleyen bir iftira."

"Tekzibi yayınladık, soruşturmayı başlattık. O günden beri konuşmadım ama her şeyi içime akıttığımı, nasıl bir üzüntü duyduğumu, Türkiye’nin en ücra köşesinde bu toplumun her anında onlarla birlikte olan din görevlilerin nasıl üzüntü duyduğunu anlatamam."

"Bu bir haber değildir. İslâmofobik nefret içeren gayriahlâki bir haber mühendisliğidir."

"İngilizce'ye çevrildi, Vatikan'ın yanı başında manşet yapıldı"

"Benim toplum huzurunda telaffuz etmekten hayâ ettiğim bu haber yüzbinlerce yerde yer aldı, yanına benim sarıklı cübbem yerleştirildi. Buna üzülmedim. Ama bu haber İngilizce’ye çevrildi ve Vatikan’ın yanı başında İtalya’nın en büyük gazetesine manşet yapıldı. Bu haber bizatihi bu topraklarda bu milletin sadakasıyla kurulan bir haber ajansı tarafından Arapça’ya çevrildi ve Arap dünyasına servis yapıldı. ‘Diyanet aile içinde şunu şunu câiz görüyor’ diye haberleştirildi."

"Halkımıza soruyorum; beni üzen şahsımla ilgili şeyler değil. Ben aklını ve ahlâkını yitirmiş hiçbir insanın söyleyemeyeceği bir cümleyi hiçbir vatandaşımızın Diyanet’e isnat edeceğine ihtimal vermedin. Onun için konuşmadım ve geciktim."