Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklama yaptı. Erbaş açıklamasında, "İslam'a yönelik hatalı söylemlerden kaçınılmalı. Öfke ve nefret üreten davranışlar her şeyden önce Müslümanların kendilerine zarar vermektedir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dinde reform tartışmalarına değindi, bazı fıkıh hükümlerini değişen şartlara göre gözden geçirmenin dinde reform anlamına gelmediğini söyledi. Tüm illerde bir tane kadın müftü yardımcıları atayacaklarını belirten Erbaş, kadına şiddetin kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı din adamlarına yönelik eleştirilerinin ardından başlayan tartışmalara Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı. Açıklamalarıyla Erdoğan'ın sözlerine destek veren Erbaş, İslam hakkında konuşurken hak ve hakikate karşı sorumluluğunun gereği olarak dikkatli olmak zorunda olduğunu kaydetti. Erbaş, bazı fıkıh hükümlerini değişen şartlara gözden geçirmenin dinde reform anlamına gelmediğini kaydetti. İşte Erbaş'ın açıklamalarından satır başları:

"Herkes İslam hakkında konuşurken hak ve hakikate karşı sorumluluğun gereği dikkatli olmak durumundadır.

Herkes, metodolojik olarak hesabı verilemeyecek kişisel, aceleci ve popülist söylem ve yaklaşımlardan kaçınmak zorundadır.