İstanbul Müftülüğü ekipleri yoğun uğraşlar sonucu hacı adaylarının Atatürk Havalimanı'na geldikleri zaman zorluk çekmemeleri için birçok yere yönlendirme tabelaları yerleştirdi. Özellikle yaşlı hacı adaylarını düşünen İstanbul Müftülüğü hacı adaylarının her türlü sıkıntı ve ihtiyaçlarını düşünerek günler öncesinden hazırlıklara başladı. Atatürk Havalimanı’nda 24 saat görevli bulunduracak olan İstanbul Müftülüğü, ayrıca hacı adayları için ihram giyme odası, aşı odası ve sağlık birimi oluşturdu. İstanbul Müftülüğü, hacı adaylarının ihram giyme odası ve sağlık birimini rahatlıkla bulabilmesi için ise Atatürk Havalimanı’nda birçok noktaya yönlendirme tabelaları koydu. Yapılan hazırlıkları inceleyen İstanbul Müftü Yardımcısı ve hac hizmetlerinden sorumlu Şahin Yıldırım, hacı adaylarımız için tüm hazırlıkları tam ve eksiksiz olarak tamamladıklarını söyledi.

Şu an hacı adayları için tüm hazırlıkları bitirdiklerini söyleyen Şahin Yıldırım, “Hacılarımızın gidişleriyle alakalı iş ve işlevleri kontrol etmek amacıyla buradayım. Yarın itibariyle ilk hacı kafilemiz yola çıkacaklar. Kutsal beldelere, orada ibadet etmek üzere intikale başlayacaklar. İstanbul olarak toplam 34 hacı kafilemiz çıkacak. Bunların 24'ü Atatürk Havalimanı'ndan 10'u da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan intikal edecekler. Hacılarımızın havalimanından intikali ile alakalı gerekli bütün tedbirler buradaki hizmetliler ve bizler açısından hazırlanmıştır. Bunların arasında ihram giyme yerlerimiz, hacılarımızı yönlendireceğimiz stantlarımız ve sağlık açısından onlara hizmet sunacağımız sağlık merkezlerimiz oluşturulmuştur iki havalimanımızda.

Yönlendirme tabelalarımız ve aynı zamanda giriş A kontuarının hemen sağ tarafında ihram giyme noktalarımız var. Çoğunlukta göndermiş olduğumuz hacılarımız 502 nolu kapının orada intikal ediyorlardı bundan önceki yıllarda. Oralara da azda olsa ihram giyme yerleri oluşturuldu. Şuan itibariyle sağlık merkezlerine ve ihram giyme odalarına ulaşabilecekler. Bunların yanında havalimanlarında oluşturduğumuz ekipler sayesinde bizler, hacılarımızın intikaline nezaret edecek rehberlik ekipleri oluşturduk. Bunlar bütün kafileleri buradan intikali ile alakalı iş ve işlevlerde kendilerine yardımcı oluyorlar” ifadelerini kullandı.