Element Strateji Yönetimi ve Danışmanlık tarafından 6 Mart 2015 tarihinde İstanbul Ritz Carlton Otel’de düzenlenecek HEDEF “HEDEF KİTLE” konferansı, seçim kampanyalarında kullanılan farklı iletişim taktiklerini / uygulamalarının pazarlama stratejilerine sunduğu katkılara odaklanan ilk konferans olacak.

"Seçim kampanyaları pazarlama stratejilerine ilham verecek" teması altında düzenlenecek etkinlikte, seçim kampanyalarında kullanılan iletişim yöntemlerinin incelikleri, hedef kitleyi bulma; doğru mesajları üretme ve hedef kitleye doğru kanaldan ulaşma yaklaşımları seçim kampanyalarının ve siyasal iletişim dünyasının efsane isimleri tarafından enine boyuna masaya yatırılacak.

Obama’nın ekibi dünyada kazandıran stratejileri anlatacak !

HEDEF “HEDEF KİTLE” konferansı, her biri kendi alanında uzman konuşmacılara ev sahipliği yapacak. Bu isimlerin arasında Obama’nın 2012 seçimleri dijital direktörü Teddy Goff dijital ve mobil uygulamalarda yeni trendlerden, Obama’nın 2012 seçimleri direktörü  ulusal saha direktörü Jeremy Bird 2,2 milyon gönüllü toplayan ve kitleri peşinde sürükleyen içeriklerin nasıl üretildiğinden, Twitter’ın Asya direktörü Peter Greenberger Twitter’ın yeni uygulamaları ve dijital pazardaki yeni stratejisinden, eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın Batı Eyaletleri Kampanya Sorumlusu ve Barack Obama’nın Denver – Colorado bölgesi anketörü Rick Ridder hedef kitlenin nasıl bulunacağından ve ödüllü anketör Joannie Braden doğru mesajın nasıl kurgulanması gerektiğini anlatacak.

Konferansın kurumsal bilet satış irtibat : (212) 2198319
www.hedefhedefkitle.com

Obama için 690 milyon dolar bağış, 45 milyon takipçi topladı: Barack Obama’nın dijital kampanya direktörü Teddy Goff

Konferansta konuşmacı olarak yer alacak isimler arasında ABD Başkanı Barack Obama’nın 2012 Başkanlık Seçimleri Dijital Kampanya Direktörü Teddy Goff bulunuyor. Seçim döneminde tüm ülke genelinde 250 kişilik bir ekibi idare eden Goff, tüm dünyada yankı uyandıran Obama 2012 kampanyasının web tasarım, sosyal medya, e-posta, sanal reklam, sanal organizasyonlar ve internette bağış toplama ayakları da dahil olmak üzere tüm dijital çalışmalarını yürütmüştü. Time dergisi tarafından “Dünyayı değiştiren 30 yaşın altındaki 30 kişi” arasında gösterilen Goff,  izlediği dijital strateji ile kampanya için 690 milyon doların üzerinde bağış toplamış, 1 milyondan fazla kayıtlı seçmen kazandırmış, Facebook’ta 45 milyon, Twitter’da 33 milyon takipçi toplamıştı. Amerikan Başkanlık Seçimleri tarihinde rekor olarak tanımlanan bu kazanımlar Obama’nın ikinci dönem başkanlığa seçilmesinde önemli rol oynamıştı.

Amerikan seçim tarihinin en büyük gönüllü organizasyonunu kuran kişi: Ulusal saha direktörü Jeremy Bird

HEDEF “HEDEF KİTLE” konferansında konuşmacı olacak bir diğer önemli isim de 2012 Amerikan Başkanlık Seçimlerinde Barack Obama’nın Ulusal Saha Direktörü olarak görev yapan Jeremy Bird olacak. Fortune dergisi tarafından geleceği şekillendirecek en etkili 50 yönetici (40 under 40) arasında gösterilen Bird,  2016 yılında Amerikan Başkanlığı için adaylığını koyması beklenen Hillary Clinton için kampanya yürüten “Ready for Hillary” grubu ile çalışacak. Obama başkanlığının ilk döneminde kritik görevler üstlenen Bird, 2009-2011 yılları arasında Obama Yönetimi’nin yürüttüğü Wall Street Reformu ve Sosyal Sağlık Reformu kampanyalarında etkin olarak görev aldı. 2012 seçimlerinde ABD seçim tarihindeki en büyük gönüllü organizasyonunu kuran ve yöneten Jeremy Bird, halihazırda kendi kurduğu 270 Strategies isimli danışmanlık firmasını yönetiyor.

Google’dan Twitter’a transfer: Peter Greenberger

Konferansta konuşmacı olarak yer alacak isimler arasında Twitter Asya Direktörü Peter Greenberger yer alıyor. Twitter'a katılmadan önce Google'ın kamusal hizmetler bölümü başkanlığı ve endüstriyel hizmetler bölümü başkanlığı görevlerini yürüten Greenberger, seçim kampanyalarındaki deneyimiyle de tanınıyor. 2004 yılında Amerikan Senatosu seçimlerinde Brad Carson’un kampanyasını yürüten Greenberger, sergilediği başarıyla kampanyanın “Seçimin En Başarılı Demokrat Senatör Kampanyası” seçilmesini sağlamıştı. Peter Greenberger, Google’a ve sonra da Twitter’a katılmadan önce, ABD Başkanı Bill Clinton’ın ikinci başkanlık döneminde Beyaz Saray’da Kongre İletişim Direktörü olarak görev almıştı.

İçerik yaratma uzmanı Rick Ridder!

HEDEF “HEDEF KİTLE” konferansında konuşmacı olacak bir diğer önemli isim de Clinton ve Obama dönemlerinin ödüllü anketör ve kampanya içeriği uzmanı Rick Ridder olacak. Bill Clinton’ın başkanlık sürecinde Batı Eyaletleri Kampanya Organizasyon Sorumlusu olarak görev yapan Ridder, kariyeri boyunca 5 Amerikan Başkanı'nın seçim kampanyaları da dahil olmak üzere, sayısız senatör ve yerel seçim kampanyalarında hedef kitleye hitap eden içeriklerden ve kamuoyunun nabzını ölçen anketlerden sorumluydu. Konferansın bir diğer konuşmacısı olan anketör Joannie Braden ile Ridder/Braden danışmanlık firmasını kuran Ridder, Amerika'da "Siyaset İletişimi'nin Oscar'ı" olarak kabul edilen "Pollie Award" ödülünü farklı kategorilerde defalarca kazandı. Bir dönem Uluslararası Siyasal Danışmanlar Derneği’nin başkanlığını yürüten Rick Ridder’ın makale ve konuşmaları ABD dışında İngiltere, Danimarka, Portekiz ve Avustralya’da da yayınlandı. 

Çevre ve kadın sağlığı kampanyaları uzmanı Joannie Braden

Uluslararası ödüllü anketör Joannie Braden, HEDEF “HEDEF KİTLE” konferansının bir diğer konuşmacısı olacak. 30 yılı aşkın süredir siyaset iletişimi ve seçim kampanyaları üzerine çalışan Braden, kampanya stratejisi belirleme, seçmenle temas, anket çalışması ve bütçeleme alanlarında uzmanlaşmış bir isim. Siyasi adayların yanı sıra sivil toplum örgütleri, çevre ve kadın sağlığı kampanyalarını da yürüten Braden, Amerika'da "Siyaset İletişimi'nin Oscar'ı" kabul edilen "Pollie Award" ve Campaigns & Elections dergisinin verdiği "Reed Award" ödülünün de sahibi.

“Amacımız siyaset konuşmak değil, seçim kampanyalarında kullanılan iletişim yöntemlerinin inceliklerini anlatmak. 

Etkinliği düzenleyen Element Strateji Yönetimi ve Danışmanlık’ın kurucusu ve Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği’nin en genç yönetim kurulu üyesi Dr. Gülfem Saydan Sanver, konferansı şöyle anlatıyor:

 “Konferansımızda ‘iletişim’ ayağının üzerinde durarak, seçim kampanyalarında kullanılan iletişim yöntemlerinin inceliklerini ortaya çıkaracağız. Hedef kitle, yalnızca siyasetin değil, pazarlama stratejilerinin de temelini oluşturuyor. Konferansımızda hedef kitleyi bulma, içerik üretme, hedef kitleye doğru mesajlarla doğru kanaldan ulaşabilme” sürecini farklı boyutlarıyla katılımcılarımızla paylaşacağız. Pazarlamanın değişen dünyasında, siyasal iletişim alanında uzman konuşmacılarımız ve capcanlı konularımızla pazarlama profesyonellerine yeni bakış açıları kazandıracağımıza inanıyoruz.”

Element Strateji Yönetimi ve Danışmanlık Ltd. Şti. Hakkında

2010 yılında kurulan Element Strateji Yönetimi ve Danışmanlık Ltd. Şti. siyasal iletişim üzerine uzmanlaşmış bir danışmanlık firmasıdır. Şirket, yurtdışında kurduğu çözüm ortaklıklarıyla yerel dinamikleri birleştirerek kişilere ve kurumlara özel kampanya çözümleri üretmektedir.Şirketin ana hedefi, siyasal iletişim konusunda akademik bilgi birikimi ile saha tecrübelerini birleştirerek başarılı kampanyalar düzenlemek, bunu yaparken de farklı olarak çalışmalarını bilimsel temele oturtmaktır.2013 yılından itibaren merkezi Denver/Colorado'da bulunan RBI Strategies and Research (AKA Ridder/Braden, Inc). firmasının resmi temsilciliğini de yapan Element Strateji Yönetimi, geliştirdiği ürün ve hizmet seçenekleri ve verdiği eğitimler doğrultusunda siyasi partilere, adaylara ve sivil toplum örgütlerine stratejik ve siyasal iletişim danışmanlığı hizmeti vermektedir.