Yaşam

Bu nasıl olur ? Sadece tek bir hareketle parayı götürüyor...



1 Kokmuş çorapları satmak!

“Her şeyin bir alıcısı olduğunu unutmayın. Daha çok kazanmak ve rekabetten kaçmak için en acayip şeyleri satmayı deneyin” diyor TeamYMD. Bu otuzlarındaki eBay satıcısı, ilk seferinde kız arkadaşıyla birlikte sadece eğlence olsun diye “eskimiş, delinmiş, kokmuş çorap” satma işine girmiş ve ilk satıştan 12 dolar kazanınca müthiş zevk almış. “Daha sonrası kar topunun yuvarlanıp çığa dönüşme hikayesi” diyor. Ondan sonraki 2-3 sene boyunca sadece giydiği çorapları satarak 10.000 dolar kazanmış.

2 Profesyonel Sarılma Servisi

Yanlış duymadınız. Aklınızda canlandırdığınız sarılmak, kucaklaşmaktan bahsediyoruz. Bu şekilde de güzel bir kazanç sağlandığı doğrudur. Bir günlüğüne 360 dolar vererek profesyonel kucaklayıcınız olabilir. Los Angeles, Japonya ve İngiltere'de kabul gören bu yöntem sayesinde hiç tanımadığı yabancılara sarılan bir kişi güzel bir kazanç elde etti. Amacın ise insanların stresini sarılma yöntemi ile uzaklaştırmak!

3 Twerk dansı yaparak paraya para demiyor!



4 Eski anaokulu öğretmeni sosyal medyada paylaştığı videolarla kendine yeni bir "ekmek kapısı" açtı.


5 Florida'da yaşayan 22 yaşındaki Jessica Vanessa, video paylaşım sitesi Vine'da yayınladığı videoları sayesinde hiç beklemediği bir üne kavuştu. Hatta bu sayede eskisinden daha fazla para kazanmaya başladı.


 6  Sitedeki takipçi sayısını bir anda artıran Vanessa, bu sayede reklamcıların ve büyük şirketlerin de dikkatini çekti. Jessica Vanessa, şimdi birkaç dakikalık kliplerde "kalçasını sallayarak" öğretmenlik yaparken kazandığı paranın birkaç katını kazanabiliyor.


7 Genç kadın bu sayede yüksek öğrenim masraflarını da rahatlıkla karşılayabileceğini sözlerine ekliyor. Yaptığı işin de aslında sanıldığı kadar zor olmadığını sözlerine ekliyor; "Paylaştığım videolar sayesinde takipçilerimin sayısı arttıkça daha fazla firma, ürünlerine dikkat çekmek için size daha fazla reklam vermeye yani daha fazla ödemeye başlıyor." diye anlatıyor.


Jessica Vanessa bütün vaktini ve enerjisini bu işe vermesinin kendisi için bir risk olduğunu da anlatıyor: "Aslında öğretmenlik işini bırakırken büyük bir riske girdim. Çünkü bunun dönüşü yoktu. Ya bu videolar sayesinde para kazanacaktım ya da işsiz kalacaktım."

8 Yemek yerken, yayın yapmak!

9 İnternette en çok yapılan eylemlerinden biri de sosyal paylaşım sitelerinde yemek fotoğrafı paylaşmak.


10 Ancak Güney Kore'de bu iş boyut atlamış durumda.


11 Ülkede kamera karşısında yemek yemek gençler arasında inanılmaz derecede popüler.


12 Gençler webcam karşısında yemek yiyip bunu internette canlı olarak yayınlıyor.


13 Yemek yeme çılgınlığı işi bilenlere ayda 40 bin dolar kazandırabiliyor.



14 Güney Koreli afreeca.tv isimli internet sitesi ise gençlerin yemek yediği videoları canlı yayın formatında yayınlıyor.



Ekran karşısında yemek yerken enteresan danslar eden ve hikayeler anlatan gençler bunu yeni bir sosyalleşme alanı olarak görüyor.
15 Bölgedeki işleri halledip görev başına para kazanma...


16 ‘İnternetten para kazanma yolları' önerileri gelişen teknolojiyle birlikte yerini akıllı telefonlara bırakıyor.



17 Almanya'da geliştirilen ‘Streetspotr' adlı uygulama ile bulundukları bölgede halledilecek işleri gören kullanıcılar yaptıkları her iş karşılığında puan kazanıyor ya da ücret alıyor.



18  2012 yılında uygulamayı telefonuna yükleyen 44 yaşındaki polis memuru Thomas Oswald “Uygulamayı şimdiye kadar 450 defa kullandım.



19 Münih'te bisikletle yola çıkıyor, belli noktaların fotoğraflarını çekiyor veya bir eğlence yerinin kablosuz internet bağlantısı olup olmadığını kontrol ediyorum. Bazen günde 40 iş hallediyorum. Aldığım ücretin 3 haneli rakamların üzerine çıktığı günler oldu.” dedi.




20 Sistemin insanları sömürdüğüne yönelik eleştirilere ise Oswald “Sistem gönüllülük esasına bağlı olduğu için bu bir sömürü değil.” diye konuştu.



21 Star'ın haberine göre söz konusu fikri Almanya'da hayata geçiren Dorothea Utz ise müşterilerinin güncel verilere ihtiyaç duyanlardan oluştuğunu söyledi.


Genelde firma rehberleri ya da yayınevlerinden yoğun ilgi gördüklerini belirten Utz “Navigasyon üreticileri sokak bilgilerine ihtiyaç duyuyor mesela” dedi. Utz, Almanya'da 210 binden fazla kişinin söz konusu uygulamayı kullandığını belirtti.