AK Parti’li Denizli Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan, Tavas ilçe merkezi ile belde ve köylere giderek vatandaşlarla buluştu. Zolan, büyükşehirle birlikte belde ve köylerde büyük değişim yaşanacağını söyledi.
AK Parti’nin Tavas İlçesi adayı Turhan Veli Akyol’la birlikte Tavas’a bağlı beldeleri gezen AK Parti’li Denizli Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan, Kızılcabölük Beldesi ile Pınarlık, Güzelköy, Vakıf, Yahşiler, Akıncılar, Yeşilköy, Göçeler, Denizoluk, Kayapınar, Avdan ve Seki köylerine gitti. Zolan, vatandaşlarla toplantılar yaparak sorunlarını ve taleplerini dinledi, büyükşehir olmanın kazançlarını anlattı. Büyükşehir olmanın Denizli'nin her noktasında yaşayan vatandaşa mutluluk getireceğini söyleyen Zolan, “Birkaç yıl sonra Denizli’nin her yerinde vatandaşlar ’İyi ki büyükşehir olmuşuz’ diyecek. Çıkan yasa ile birlikte Denizli’de 360 köy, 68 belde, 18 ilçe büyükşehirin imkanlarından yararlanacak” dedi.
BÜTÇENİN YÜZDE 10’U KÖYLERE
Çöp toplama gibi günlük işlerin yanısıra işyeri açma ve inşaat ruhsatı işlemlerinin Tavas Belediyesi tarafından yürütüleceğini kaydeden Başkan Zolan, alt yapı gibi büyük yatırımların büyükşehir tarafından karşılanacağını dile getirdi. Denizli’nin tamamına büyükşehir standartlarında hizmet vererek zoru seçtiklerini kaydeden Zolan, “Bizler için 360 köy, 68 belde, 18 ilçe ile merkeze hizmet etmek büyük bir sorumluluk. ’Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ dedik, kardeşler eşit olmalı düşüncesiyle şehrin tamamı büyükşehir olsun istedik” diye konuştu.
Büyükşehirin getirileri ile birlikte özellikle belde ve köylerde büyük bir değişim yaşanacağını söyleyen Zolan, yasa gereği büyükşehir ve ilçe belediyelerinin bütçelerinin yüzde 10’unu belde ve köylerde yatırıma ayırmak zorunda olduklarını belirtti.
Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, ()
FOTOĞRAF