ISPARTA Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Salih Sarıkaya, ihracatı arttırmak, iş adamlarının yurtdışında temaslarda bulunması için düzenlenen gezilerin olumlu sonuç verdiğini söyledi.

ITSO, ihracatı artırmak, üyelerinin yurtdışı bağlantılarını güçlendirmek ve yeni yatırımcıları Isparta'ya çekmek adına yaptığı yurtdışı gezilerinin meyvelerini almaya başladı. ITSO Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, düzenledikleri geziler ve bu gezilerdeki ikili görüşmeler çerçevesinde, Libya, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Gürcistan'a yapılan ihracatta 2013 yılında bir önceki yıla oranla artış yaşandığını söyledi.

İŞTE RAKAMLAR

2012 yılında Libya'ya 4.7 milyon dolar ihracat yapıldığını kaydeden Sarıkaya, 2013 yılında bu oranın 19.6 milyon dolara, Çin'e yapılan ihracatın 5.9 milyondan 13.3 milyon dolara, Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapılan ihracatın 2.5 milyon dolardan 5 milyon dolara, Gürcistan'a yapılan ihracatın ITSO gezisinden sonra 1.3 milyon dolardan 2.3 milyon dolara yükseldiğini vurguladı.

ITSO ÜSTÜN GAYRET GÖSTERİYOR

Isparta ihracatını artırmak ve 2023 yılında 500 milyon dolar hedefine ulaşmak için ITSO'nun üstün gayret gösterdiğini belirten Başkan Yardımcısı Sarıkaya, "Yurtdışı gezilerimizin meyvelerini almaya başladık. Rakamlardan görüldüğü gibi yurtdışı gezilerimiz istikrarlı bir şekilde amacına ulaşıyor. Gürcistan'a yaptığımız gezi sonrasında burada kurulan bağlantılar sonrasında bu ülkeye ihracatımız arttı. Bunun yanı sıra 2013 yılının ikinci yarısından sonra yaptığımız gezinin ardından Kuzey Irak'a mermer ve elma ihracatı başladı. 2014 rakamlarında da bunu göreceğiz. Bu tür gelişmeler bizleri mutlu ediyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)