MHP’li Yunusemre Belediye Başkan Adayı Azmi Açıkdil, büyükşehir statüsü kazanan Manisa’da ilçe belediyelerin yükünün azalacağını söyleyerek sosyal belediyeciliğe ağırlık verilebileceğini dile getirdi. Açıkdil, vatandaş kimlik karnesi projesi hakkında bilgi verdi.
MHP’li Yunusemre Belediye Başkan Adayı Azmi Açıkdil, Motorlu Araçlar Tamirciler Odası Baskanı Ahmet Ülke’ye yaptığı ziyarette göreve geldiği zaman Küçük Sanayi Sitesi’ne yapılacakları anlattı. Oda Başkanı Ülke ve oda yönetimi ile uzun uzun sohbet eden MHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Azmi Açıkdil, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte sosyal belediyecilik yürütmek gerektiğini söyledi. Manisa’nın büyükşehir olduktan sonra ilçelerdeki birçok hizmetin büyükşehir belediyesi bünyesinde gerçekleşeceğini belirten Açıkdil, “Büyükşehir birtakım yükleri alınca ilçe belediyelere sosyal belediyecilik kalıyor. Biz de Yunusemre İlçesi’nde sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz” dedi.
Sosyal belediyecilik anlayışının sadece yeşil ve sosyal alanlar yaratmak olmadığını söyleyen Açikdil, herkese bir vatandaşlık karnesi çıkaracaklarını açıkladı. Açıkdil, vatandaşlık karnesi hakkında bilgi vererek “Çocuğu var mı? Evinin durumu nedir? Geliri nasıl? Çocukların eğitim durumu nedir? Hastası, engellisi var mıdır? Bunun gibi bilgiler karnelerde yer alacak. Bunların dökümü yapılacak. Belki çocuğun okul malzemesi yoktur ya da aile çocuğunu üniversiteye yollayamıyordur, kurs verdiremiyordur. Bu sorunların sosyal belediyecilik anlayışıyla çözülmesini sağlayacağız. İnsanlarımıza kentimizi ancak böyle sevdirebiliriz. Birebir her ferdimizle ilgilendiğimizde şehirlilik bilinci yani şehre sahiplenme ve şehrini sevme anlamında vatandaşlarımızın kazanımları olacak” diye konuştu.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()
Fotoğraf