İZMİR’in Kemalpaşa İlçesi’ndeki Dere Mesire Alanı’nda 1. Oğuz Ata Yörük Türkmen Şöleni düzenlendi.
Kemalpaşa Belediyesi ile Kemalpaşa Yörükler Derneği tarafından ilk kez düzenlenen 1. Oğuz Ata Yörük Türkmen Şöleni, coşku içinde kutlandı. Kemalpaşa Atatürk Anıtı önünden başlayan etkinliklere CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’li Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Türk Elleri Kültür Derneği Başkanı Çağrı Pala, Saadet Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Özüdoğru, Milliyetçi Hareket Partisi Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Dr.Metin Yaşar, Saadet Partisi Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Arif Gemici ve vatandaşlar katıldı.
Bu yıl ilk kez düzenlenen şölene katılan yaklaşık 3 bin 500 yörük, Atatürk Anıtı önünde toplanarak bol bol zeybek oynadı ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliklerin akşam bölümü ise, Kemalpaşa Dere Mesire Alanı Atatürk Salonu’nda gerçekleştirildi. İzlemeye gelen vatandaşlar Türk Halk Müziği sanatçısı Bediha Akartürk'ün seslendirdiği birbirinden güzel Türkülerle hoşça vakit geçirdi.
GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Belediye ve Kemalpaşa Yörükler Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen şölene gösterilen ilgiden memnun olduğunu ve önümüzdeki yıllarda düzenlenecek olan etkinlikleri daha iyi hale getirmek için çalışacaklarını söyledi. Karakayalı, “İlçemiz aş için, iş için memleketlerini terk edip gelmiş insanlarımızla dolu. Birçok etnik kökenden gelen vatandaşlarımızın yaşadığı bu coğrafyada bin yıldır ay yıldızlı bayrağımızın altında kardeşçe yaşayan bir toplumuz. 11 Mayıs 2014 tarihinde de Çambel Köyü’ndeki mesire alanımızda büyük bir yörük şöleni düzenlemeyi planlıyoruz. Belediye olarak tüm derneklerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.
“TÜRKÇE TEK EĞİTİM DİLİ OLSUN”
Yörük kültürünü yaşatarak güç birliğini sağlamak istediklerini kaydeden Kemalpaşa Yörükler Derneği Başkanı Mehmet Taşan, hiçbir siyasi görüşün temsilcisi olmadan, Yörük Kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını bildirdi. Türk Elleri Kültür Derneği Başkanı Çağrı Pala ise, “Bizler istiyoruz ki, dünyanın her yerindeki Türk topluluklarını Türkler idare etsin. Türk kültürü kökünden koparılmadan geliştirilsin, Türkçe eğitimde her yerde kayıtsız şartsız tek eğitim dili olarak yerini alsın. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; ’Türk evladı kendi tarihini araştırdıkça daha yeni işler yapabilmek için kendinde güç ve kudret bulacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene...’ ” dedi.
KEMALPAŞA, ()
FOTOĞRAF