AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın seçime “Çok kolay” sloganı ile girecek. “İzmirliyiz yaparız” sloganını kullanan olan CHP, AK Parti’nin seçim sloganına “Hukuku adaleti öldürüp leşlerinden gelen kokuya parfüm sık, çok kolay” sözleriyle tepki gösterirken “Artık yeter” diyerek seçime hazırlanan MHP ise “İzmir’de işi zor değil imkansız” dedi.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın seçim sloganı açıklandı. Sloganda Yıldırım’ın “hizmet adamı' imajına gönderme yapıldı ve slogan“Çok kolay” olarak belirlendi. Sloganı, İstanbul’da faaliyet gösteren bir reklam ajansı buldu.
“ÇOK KOLAY DEĞİL”
“Çok Kolay BY Binali Yıldırım” olarak açıklanan slogana ilk tepki rakip parti CHP’den geldi. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Yıldırım’a slogan üzerinden şöyle yüklendi:
“Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından savcıya talimat vermek, savcıları, polisleri görevden almak çok kolay, İzmir Valisi ve İzmir Emniyet Müdürü emrinde çok kolay, bacanağı mesai dışında savcıya götürüp, ifadesi aldırmak ve serbest bırakmak çok kolay, çıkar sağladığınız yandaşlardan özel parfümler gelsin çok kolay, hukuku adaleti öldürüp leşlerinden gelen kokuya parfüm sıkın çok kolay. Kentin en güzel yerlerinde 1. derece SİT’i 3. dereceye düşür, yandaşlarına peşkeşe hazırlan çok kolay. Savcı, müsteşar tarafından baskı altına alınsın çok kolay. Zor olan tek şey var İzmir’de seçim almak. O çok kolay değil. “İzmirli’yiz yaparız' hukuku, adaleti katledenleri sandığa gömeriz çok kolay.”
“İZMİR’DE İŞİ ZOR DEĞİL İMKANSIZ”
MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural, Yıldırım’ın işinin kolay değil imkansız olduğunu ileri sürerek, şunları söyledi:
“Binali Yıldırım için gemi sahibi olmak çok kolay. Pis kokuları parfümle örtmek kolay değil. İzmirli’nin iradesini almak kolay değil. İzmirliler’i hafife almasın. İzmirliler “hop kardeşim, nereye gidiyorsun? O kadar da kolay değil' der. İzmir’de işi zor değil imkansız. Bunlar her şeyi kolay götürüyorlarsa biz MHP onlarak onlara “artık yeter' diyeceğiz.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
FOTOĞRAF