AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, şehircilik anlamında İzmir’in geri gittiğini söyledi. Hükümetin İzmir’e sahip çıkmadığı yönündeki söylemlerin hiçbir şekilde doğruyu yansıtmadığını ifade eden Yıldırım, “İzmir’in bütçesinin yüzde 92’si hükümet gönderiyor. Bizden ne istendi de yapmadık? Bunun cevabı verilsin. İzmirliler bu tür söylemlere itibar etmesin” dedi.
Seçim çalışmalarına İzmir’in Buca İlçesinde devam eden Yıldırım, Buca ilçesindeki ilk ziyaretini Belediye Başkan Adayı Cemil Şeboy ile birlikte Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi’nden (BEGOS) başladı. Yönetim Kurulu üyeleriyle biraraya gelen Yıldırım, sorunlara “Yıldırım’ gibi çözüm olacaklarını reçetenin kendilerinde olduğunu ifade etti. BEGOS Müteşebbis Heyet Kurulu Başkanı Remzi Peköz, Yıldırım’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
Yıldırım “Türkiye’nin her yerini yolla donattık, Buca’daki yolları mı yapmayacağız. Herşey yoluna girecek. Buca İngilizcede “çukur’ demek. Tamam öyle de biz Buca çukurlarla dolsun demedik” şeklinde konuştu. İzmir’de uyum problemi olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, “Yerel ve merkezi yönetimin ideolojik ayrışma içerisinde olması yanlış bir şey. Şehri kim yönetecekse yönetsin, hamaset ve ideolojik söylemlerle şehri içine kapatmayın. Bu şehrin birçok ilkleri var. Bu noktada olmaması lazım” dedi.
Yıldırım’ın Buca ziyareti yine renkli görüntüleri de beraberinde getirdi. Buca Futbol Akademisi Gençlik Geliştirme Derneği’ni de ziyaret eden Yıldırım burada minik futbolcularla biraraya geldi. Salonda minik futbolcuların antremanına eşlik eden Yıldırım, 35 Binali Yıldırım yazılı formayı giyerek penaltı attı. Tınaztepe Hastanesi’ne giden Yıldırım, henüz iki günlük Deniz isimli bebeğin kulağına ezan okudu.
GAZİEMİR’DE MİNİ MİTİNG
Binali Yıldırım, dün akşam Gaziemir Abdullah Arda Meydanı’nda yaptığı konuşmada yerel yöneticileri eleştirdi. Yıldırım, “Victor Hugo İzmir’e “‘prenses’ demiş. Bugün İzmir’i görseler bu söylediklerini geri alırlar. Pişman olurlar. İzmir maalesef hep geri gitti. Zamanı geldi geçti iş yapmaya vakit kalmadı. Ama iyi bildikleri bir iş var. Durmadan kaldırım değiştiriyorlar. Seçimlere 5 kala Kordon boydan boya inşaat alanı. Bisiklet yolları yapılıyor. Işıklar değişiyor. Yemezler arkadaş. Yemezler. Göz boyama zamanı geçti. İzmir’de göz boyama zamanı geçti. Şimdi yavrularımız karnelerini aldı. Pazartesi okula gidecekler. Bunların karnelerini ellerine verelim. Otopark sıfır. Trafik sıfır. Çevre kirliliği sıfır. Yeşil alan sıfır. Rekreasyon merkezi sıfır. İş, istihdam sıfır. Temizlik sıfır. Çok sıfır oldu. Bir tane pekiyi verelim. Tembellik 5. Sonuç sınıfta kaldı. Uzun bir tatile gönderelim bunları. Tatili hak ettiler” dedi.
İZMİR ()
foto