AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldrım ile Buca Belediye Başkan Adayı Cemil Şeboy, İzmir’de yaşayan Kütahyalılarla buluştu.
Buca Serdar Yareli Spor Salonu’nda düzenlenen geceye yaklaşık üç bin kişi katıldı. Alkışlarla sahneye çıkan Cemil Şeboy, mevcut yerel yönetimi eleştirerek “Güzelim İzmir Türkiye’nin üçüncü büyük köyü oldu. Atatürkçüyüz diyerek Atatürk’ün mirasını yediler, şimdi de birbirlerini yiyorlar. İzmir’in boş sloganlarla kaybedecek vakti yok. Başbakanımız, Binali Yıldırım’ı bize hediye etti. Sayın Başbakan dedi ki; “Şu zümrüt taşı gibi değerli İzmir’i işleyin’ ama İzmir’i zümrüt gibi işleyecek bir usta gerek. İşte o usta Binali Yıldırım’dır” diye konuştu.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise “İzmir 10 yıldır yerinde bile saymıyor geri gidiyor. İzmir buna layık mı? İzmir’de alt yapı yok, bitmeyen metro var bitmeyen yollar var. Dertler dağları aşmış ama İzmir’i yönetenler bütün bunları unutmuş koltuk kavgasına düşmüş, İzmir’i düşünen var mı? İzmir kimin umrunda? Koltuk şahane İzmir bahane. Biz siyaseti hep hizmet olarak gördük, işimiz hizmet gücümüz İzmir olacak. Elinizi vicdanınıza koyun. 11 yıldır bu memlekete kim ne yaptı, kim ne yapmadı? Cemil Şeboy Buca’ya ne yaptıysa Buca hala orada. Ama 30 Mart’tan itibaren “nerede kalmıştık?’diyerek hizmete devam edecek” dedi.
Kütahya’ya yapılan yatırımlardan da söz eden Binali Yıldırım, “271 kilometre bölünmüş yol yaptık, havaalanını yaptık, 11 tane yol projemiz de devam ediyor. Bütün ilçeler birbirine bağlanmış olacak. Selendi-Simav yolu proje kapsamına alındı” dedi.
Binali Yıldırım, konuşmasını bitirdikten sonra, gecede sahneye çıkan sanatçı Mersinli İsmail’e eşlik etti. “Uzun İnce Bir Yoldayım” isimli türküyü söyleyen Yıldırım, sesi kısık olmasına rağmen Kütahyalılardan alkış aldı.
FOTOĞRAF