AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Bayındır ilçesinde yaptığı konuşmada, “Bana neredeydin diye soranlara söylüyorum, 11 yıldır Türkiye’nin her karış toprağındaydım. 4 bin eserimiz ve projelerimiz var” dedi.
Binali Yıldırım, Bayındır ilçesinde yeni yapılan Sadık Susamcıoğlu Öğrenci Yurdu, PTT Hizmet Binası ve İstanbul Ağaç A.Ş. ile Bayındır SÜSBİR arasında gerçekleştirilen 20 milyon liralık çiçek alım protokolünün imza törenine katıldı. Tören alanında çiçekçi İsmail Ulucak’ın bağladığı poşu ile kürsüye çıkan Yıldırım, Bayındır’a yapılan hizmetlerin toplam maliyetinin 400 milyon lira olduğunu söyledi. Sadık Susamcıoğlu Öğrenci Yurdu’nun 3 milyon bedelle yapıldığını kaydeden Yıldırım, “Ne yaptın diyenlere anlatalım. PTT hizmet binası. Bayındır tren istasyonunu, demiryolunu İzmir’e kadar yeniledik, peronları ve hatları da yeniledik. Şimdi Bayındır’dan İzmir’e gitmek daha huzurlu. 25 Nisan 2011 tarihinde hep beraber Zeytinova Barajı’nın temelini attık. 33 milyon metreküp su tutacak baraj şimdilerde su tutmaya başladı. 35 bin 700 dekarlık arazi suyla, bollukla, bereketle buluşacak. 250 bin hemşehrimizin ekmeğine aş katacak. Kent ormanının temeli atıldı, açıldı, kullanılıyor. Burada seçim propagandasına gelip “Bayındır’a, İzmir’e ne yaptın' diyenlere sorun. Bayındır’a geldiğin yolu da biz yaptık, onu da sorun. Bayındır’a çevre yolu yapıyoruz. Bayındır’ın şimdiki halini de önceki halini de biliyorsunuz. Şimdi Bayındır’a çevre yolu yapıyoruz. Torbalı’dan gelen yol Bayındır’ı kuşatıp Ödemiş, Kiraz ile birlikte Beydağ’a kadar gidecek. Sıcak asfaltın bedeli 300 milyon. İşte burada gördüğünüz Hükümet Konağı’nı da yapma kararı aldık, bedeli 10 milyon. Bayındır’a “yeni adliye binası gerek’ dediler. 3 bin metrekare alan ayrıldı. Yer teslimi yapıldı. İnşaatına başlanacak. 10 Şubat’ta Bayındır’ın kaderini değiştirecek bir ihale gerçekleşti, Ergenli Köyü Barajı. 250 Milyonluk bir yatırım. Topladığınız zaman 10 yılda Bayındır’a yapılan yatırımın tamamı 400 milyon. Helal olsun. Bayındırlılar değilmi ki Türkiye’yi çiçek bahçesine çeviriyor, yapılan bu hizmetler helal olsun. Bizi hizmetler yormaz. Bizi iş bilmeyen laf üretmekten başka iş yapmayanlar yorar. Onun hesabını da siz soracaksınız. Türkiye’nin her yerinde binlerce PTT binası yapıldı. Geldikçe kurdelesini kesiyoruz. Emeği geçen PTT genel müdürümüz, bütün 35 bin PTT çalışanı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Size güzel hizmet vermek için fedakarca çalışıyorlar. Sağolsunlar varolsunlar” dedi.
Kendisini dinleyenlerin “İzmir’e yakışan Binali Başkan” sloganları atıp, alkışladığı Yıldırım, Bayındırlılara hitaben yaptığı konuşmasına şöyle devam etti:
“Bugün burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin çiçek bahçesi olan Bayındır çiçekçisi ile imzalayacağı protokol gerçekleştiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayındır’dan 20 milyon çiçek istedi. Bedeli 10 milyon. “Biz Bayındır’dan çiçek alıyoruz’ diyenler de 4 milyon çiçek almış. Bedeli 1.5 milyon. Rakamlar yalan söylemez. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın aldığı miktar 20 milyon. “Çiçek alıyoruz’ diyenlerin 5 katı. Sizin yaptıklarınız bizimkilerin zekatı bile değil diye boşuna demiyoruz. Bayındır’a yaptığın kadarına teşekkür ediyoruz. Kimse daha fazlasını beklemesin.”
Konuşmanın ardından İstanbul Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Eyüp Karahan ile Süs Bitkileri Birliği Ağaç A.Ş. (SÜSBİR ) Başkanı Mehmet Çıplaklı, 20 milyon adetlik çiçek anlaşmasına imza attı.
ÖĞRENCİ YURDUNU AÇTI
Binali Yıldırım, daha sonra Bayındır Sadık Susamcıoğlu Anadolu Lisesi’nin 300 kişilik Öğrenci Yurdu’nun açılışını gerçekleştirdi. Türkiye’nin geleceği çocuklar için yapılan yatırımların çok değerli olduğunu söyleyen Yıldırım, son 11 yılda eğitime önemli katkılar yapıldığını ifade etti. Yıldırım, “Türkiye’nin geleceği gençlerle gelecek. Eğer yapmazsak, tarih bizden hesabını sorar. Sağlıkta 1 numarayız. Eğitimde de FATİH Projesi bilişim ve teknoloji projesidir. Bayındır’daki eğitim yuvaları burada bir kampüs oluşturmuş ancak bir eksik var. Öğretmen Anadolu Lisesi. Zeytinova’da geçici bir yerde eğitim görüyorlar. Milli Eğitim Bakanlığımız, Valimiz ve Sadık Susamcıoğlu hazır. Elbirliği ile Öğretmen Anadolu Lisesi de yapalım ve çocuklarımıza müjdemizi verelim” dedi.
İzmir ve Bayındır ilçesindeki yatırımlarından dolayı Sadık Susamcıoğlu’na teşekkür eden Yıldırım, “Hayırsever Sadık amca, Bayındır’da eğitimin babası” diye seslendi.
Binali Yıldırım, açılışın ardından pazaryerini ve esnafı ziyaret etti.
Mehmet Akif AVŞAR / BAYINDIR (İzmir), ()
(AÖ)
FOTOĞRAF