AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’in geleceğine yönelik şehircilik hareketi projelerini yarın (Pazartesi) açıklayacak.
İzmir’in kaderine yön vereceği belirtilen “Hayat İzmir” projelerinin; Ekonomi’de Hayat, Ulaşım’da Hayat, Sosyal Hayat, Ekolojik Hayat, Kentsel Hayat, Engelsiz Hayat, Teknolojik Hayat, Kültür-Sanat’ta Hayat, Sağlıklı Hayat başlıkları altında toplamda 1414 proje ile başlayacağı bildirildi. İzmir’in 30 ilçesine dair yüzlerce projeyle, her alanda her yerde aynı anda kalkınma ve huzurlu kent yaşamı hedeflendiği vurgulandı. “Hayat İzmir’ şehircilik hareketi toplantısı Kaya Thermal Convention Otel’de saat 11.00'de başlayacak.
“Hayat İzmir’in birey odaklı ve bireylerin ortak kullanım alanlarını merkeze alan bir şehircilik hareketi olduğunu ifade eden Binali Yıldırım, yoğun bir çalışma sonucunda öncelikli olarak 1414 proje ile yola çıkacaklarını söyledi. Bu projelerin sadece başlangıç olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, şehircilik hareketine yönelik şunları söyledi:
“Yollar, meydanlar, parklar, kültür ve sanat mekanları, ulaşım ağları gibi tüm İzmirlilerin önceliklerinden başlayarak her sokağa uzanan, İzmirlilerin fikirleriyle güncellenen bir kent yönetişim sistemi. İzmir’in yıllardır birikmiş sorunlarının lokal ve sürdürülemez projelerle değil, topyekün ve bütüncül bir sistematikle çözülebileceğini öngören bir şehircilik organizasyonu.”
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, tüm İzmirlileri “Hayat İzmir’ şehircilik hareketini başlatmaya davet etti. Yıldırım, “İzmirli hemşehrilerim www.hayatizmir.com web sitesinden ve “Hayat İzmir' telefon uygulamasından projeleri takip edebilecekler. Ayrıca, İzmirli vatandaşlarımızı, projelere dair yorumlarını iletmeye, kendi proje fikirlerini paylaşmaya ve Yüzyılın Şehircilik Hareketi Hayat İzmir’e katılarak 30 Mart günü hep birlikte Hayat İzmir’i başlatmaya davet ediyorum” diye konuştu.
(AÖ)
FOTOĞRAF