İZMİR’in Ödemiş İlçesi’ndeki seçim koordinasyon merkezinde partililerle buluşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Ödemiş ödeyeceğini peşin ödemiş ama alacağını hiç alamamış” dedi.
AK Parti’nin Beydağ Belediye Başkan Adayı Fevzi Kaya’nın vefat eden babasının cenazesine katılan Binali Yıldırım, daha sonra Ödemiş’teki seçim koordinasyon merkezinde partililerle toplantı yaptı. Toplantıya, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim ve belediye başkan Adayı Mahmut Badem ve beldelerin belediye başkanlarıyla partililer katıldı.
Toplantıda konuşan Yıldırım, 11 yıldır tek gündemlerinin millete hizmet olduğunu belirtti. Binali Yıldırım konuşmasına başladıktan hemen sonra, dinleyenlerden biri “Arka tarafa ses gelmiyor” diye bağırdı. Yıldırım da “Ses 30 Mart’ta gelecek” diye yanıt verdi. Daha sonra konuşmasına devam eden Yıldırım, şunları söyledi:
“Ödemiş, bugüne kadar ödeyeceğini ödemiş ama alacağını hiç alamamış. Peşin ödediği halde hak ettiğini alamamış. İzmir de TÜrkiye Cumhuriyeti’nin ilanına giden yolun açıldığı kapıdır, bağımsızlığın simgesidir. Türkiye’ye ticareti öğretmiştir. Gel gör ki İzmir sadece nüfus olarak Türkiye’de 3’üncü sırada. Ekonomideki payı giderek düşüyor. Hedefimiz İzmir’i Türkiye’nin lokomotifi yapmak. Yurdumuzu Büyük Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaştıracak şehirlerden birisi İzmir olacak.”
Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ, () foto