AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “İşten çıkarılma korkusu yaşayanlara tek sözüm var; çalışan kimsenin ekmeğiyle oynamaya değil, ekmeğine aş katmaya geliyoruz. Kimse tehdit şeklindeki baskılara itibar etmesin” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının işten çıkarılma kaygısı taşıdıklarına yönelik hemen her gün soru geldiğini ifade eden Yıldırım, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Korku dedikodularının kulaktan kulağa yayıldığını ve bunların kendilerine yansıdığını dile getiren Yıldırım, “Bir taraftan belediyeye bağlı çalışanlara “işsiz kalırsınız’ deniyor, bir taraftan ücret tartışması körükleniyor. Kimse bu tür sözlere, dedikodulara itibar etmesin. Bu tamamen çalışanların tercihlerini etkileme çabasıdır, çalışanların seçim tercihlerini etkilemeye yönelik tehdittir. Belediyelerde çalışan işçiler üzerinde baskı kurarak tercihlerini etkilemeye çalışmaktır. Bütün çalışanlarımız rahat olsun, işlerine devam etsinler ve de işlerinde kalmaya da devam edecekler. Biz bunun garantisini veriyoruz. Baskı ve tehditlere inanmasınlar. Herkes rahat olsun. İşçiler bizim güvencemiz altında” dedi.
İzmir’de proje üreteceklerini ve daha çok çalışana ihtiyaç duyacaklarını kaydeden Binali Yıldırım, “Biz çalışanları işten çıkarmayacağız, bundan ziyade çalışanlarımızın sayısını arttıracağız” diye konuştu.
FOTOĞRAF