AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir Boşnak Derneği tarafından düzenlenen geceye katıldı.
Çoşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Yıldırım, Balkan kökenli İzmirlilere Boşnakça “Kakospe” (Nasılsınız?) diye seslendi. Yıldırım şöyle konuştu:
“İzmir’de bulunan 2 milyona yakın Balkan kökenli kardeşimi, 300 bini aşkın Boşnak kardeşimi, Türkiye’de yaşayan 3.5 milyon Boşnak kardeşimi saygıyla selamlıyorum. Bizim nazarımızda mavi gözlü, yeşil gözlü Boşnak çocukları Türkiye’nin her renginden çocukla kardeştir. Onun için Saraybosna’nın sınırı İzmir’den, İzmir’in sınırı Saraybosna’dan başlar. Ege’nin Balkan coğrafyasından nitelik olarak, vatan değeri olarak bir farkı yoktur. Bugüne kadar İzmir’in göçmen sorunları üzerine elbette eğilmeler, oldu. Çalışmalar oldu. Ancak, hayati olan hiçbir mesele geçiştirme çözümlerle, geçiştirme tedbirlerle çözülemez. İzmir için neler yaptığımızı ne kadar kolay yaptığımızı biliyorsunuz. Bizim insani sorumluluklarımız, Edirne de bitmez. Saraybosna’ya her türlü destek ve yardım bizim ecdadımıza olan bir vicdan borcudur. Saraybosna’da birinin ayağına diken batsa bunun acısını İzmir’de hissederiz, bizim canımız yanar.”
Binali Yıldırım, konuşmasının ardından dernek mensuplarıyla birlikte halay çekti. Balkan Türkleri arasında sevilen “Deryalar’ türküsü ile halaya katılan Yıldırım, alkışlarla desteklendi.
FOTOĞRAF