AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’i kale olarak görenlerin hizmet getirme zahmetine girmediklerini öne sürdü.
Binali Yıldırım, hizmet yarışında hiçbir kapris, ön şart ve art niyetli olmadıklarını ifade ederek, “Bizim kaleyle, surla işimiz yok. Bizim sadece projelerle, hizmetle ve hizmet yarışıyla işimiz olur. Şimdiye kadar hizmette kendimizle yarıştık, bundan sonra da böyle olacak. Vatandaşımızın mutluluğunu görmek bizim için herşeyden değerli. İnanıyorum ki 30 Mart’ta İzmirliler çalışmayan yönetimlere gerçekleri gösterecek” diye konuştu.
Şimdiye kadar dev projelerin altında imzalarının bulunduğunu kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu:
“Biz hizmette kendimizle yarışırken, mevcut Belediye ve ilçe belediyeleri ne yaptı diye sormak lazım. Ne yazık ki; İzmir’in yerinde saymasını sağlamak dışında bir şey yapmadılar. Her zaman söylüyorum. Bizden önce taş üstüne taş koyan, karınca kararınca hizmet veren kişileri her zaman minnetle andık, anmaya da devam ediyoruz. Bizim sözümüz İzmir’i kalesi olarak gören bu nedenle hizmet getirme zahmetine bile girmeyen, sadece ağzı laf yapan insanlar. İzmir’in bu tür bir yönetimden kurtulması gerekiyor. İzmir’de değişim şart. İzmir’de artık hizmet siyasetinin vakti geldi. İnanıyorum ki; 30 Mart, İzmir için bir milat olacak. İzmir’in değişim özlemi, hizmet özlemi bitecek. Biz hizmet için, millet için, İzmir için söz veriyoruz.”
Yerel yönetimlerin açıktaki işleri de bitiremediğini sözlerine ekleyen Binali Yıldırım, şunları söyledi:
“10 yıldır Harmandalı çöplüğünü kaldıramadılar, patlamaya hazır bir bomba kentin ortasında duruyor. 7 yıldır hazır teleferiği çalıştıramadılar. Yapımı yılan hikayesine dönen bitmek bilmeyen bir metronun etrafında dönüyorlar. Biz “kaç belediyeyi aldık, kaç belediyeyi onlar aldı’ hesabı yapmıyoruz. Bizim hesabımız millettir, İzmir’in geleceğidir.”
FOTOĞRAF