AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, partisinin Karabağlar Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında, Gezi Parkı protestolarına gündeme getirerek, kendilerinin yıkmaya değil yapmaya geldiklerini söyledi.
AK Parti belediyeciliğinde mazeret değil hizmet üreteceklerini belirten Binali Yıldırım, “Gün birlik olma günüdür. Karabağlar Belediye Başkanı’na karnesini vermeye hazır mısınız? Altyapı, üstyapı, otopark, yeşil alan, sosyal tesisler sıfır. Sıfır oğlu sıfır. Hadi karneni al bir tatile çık diyeceğiz. Bunlar kentsel dönüşüm deyince yağmur yağınca kentin sele dönüşmesini anlıyor. Biz AK Parti belediyeciliğinde sizin rızanız olmadan tek bir tuğlayı bile yerinden oynatmayacağız. Önce konuşacağız sonra yapacağız. Biz yıkmaktan anlamayız sadece yapmaktan anlarız. Kırıp dökenleri kamu mallarını tahrip edenleri siz Gezi olaylarından bilirsiniz. Biz yıkmaya değil yapmaya geldik. Biz yol, park yapmaya yeşil alanları oluşturmaya geldik” dedi.
“SUDAKİ KADEMELİ FİYATLANDIRMAYI KALDIRACAĞIZ”
Binali Yıldırım, su tarifesindeki kademeli fiyatı kaldıracağını dile getirerek eleştirilerini şöyle sürdürdü:
“Karabağlar’da “Saim Çıkrıkçı Caddesi’ni genişleteceğiz' dedi. Ne oldu var mı? Daha da daraldı. Çünkü her taraf otopark oldu. Bunların yapacağı bu kadar. Kütür sanat merkezi açacağız dediler var mı? Bunlar sadece vadederler.”
7 GÜN 24 SAAT ÇALIŞAN BELEDİYE
Yıldırım, belediyelerin mesaiden sonra da çalışacağını öne sürerek, “Biz işimize bakalım. Şehir efsaneleriyle değil İzmir’i efsane şehir yapmak için çalışacağız. Sabah sekiz akşam beş çalışırlar, bizde 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet var. Akşam mesaiden sonra da çalışmaların devam ediyor olduğunu göreceksiniz” dedi.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
FOTOĞRAF